Tasarruf Tedbirleri Gerekçe Gösterilerek Yılbaşında İşten Çıkarılan İşçiler ve İşçilere Destek Verenler İle İşçilerin Hastane Önünde Kurduğu Bekleme Çadırını Kaldıran Üniversitenin Özel Güvenlik Görevlile

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yılbaşında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçiler ve kendilerine destek verenlerden oluşan grup ile işçilerin hastane önünde kurduğu bekleme çadırını kaldıran üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Farabi Hastanesi'nde çalışırken yılbaşında sebep gösterilmeden işten çıkarıldıklarını savunan ve üzerlerine ''işimizi geri istiyoruz'' yazılı yelek giyen bir grup işçi ile işçilere destek veren CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, Halkevleri Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi ve DEKAP Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Kaya ile ''KTÜ Öğrenci Kolektifi'' üyesi öğrenciler, hastanenin önünde bir araya geldi.

Bu sırada üniversitenin özel güvenlik görevlileri, işçilerin hastane önüne kurdukları bekleme çadırını kaldırmaya başladı.

Bu duruma tepki gösteren işçiler ve kendilerine destek olan gruptakiler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Bir süre devam eden arbede, çadırın kaldırılması sonrası araya girenlerin çabaları ile sona erdi.

Gruptakiler, arbede sonrası yaptıkları basın açıklaması ile işçilerin işten çıkartılmasına ve özel güvenlik görevlilerinin çadırı kaldırmasına tepki gösterdi. Gruptakiler olayın ardından dağıldı.

Bu olay sonrası KTÜ Rektörlüğü önünde bir araya gelen ''KTÜ Öğrenci Kolektifi'' üyesi öğrenciler, çeşitli pankart ve dövizler açıp KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'ın işçiler ve kendilerinin görüşme taleplerini kabul etmediği öne sürdü.

Bu duruma tepki göstermek için bir öğrencinin temsili olarak muhabir, diğer öğrencinin de kameraman gibi davranarak Baykal ile röportaj yapmak isterken polislerce göz altına alınmasını canlandırdığı gösterinin ardından 2 öğrenci, Prof. Dr. Baykal ile görüşmek için Rektörlük binasına gitti.

Görüşme talepleri Rektörlük girişindeki görevlilerce alınan ancak Baykal olmadığı için kendisiyle görüşemeyen 2 öğrenci ile arkadaşları daha sonra Rektörlük önünden ayrıldı.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA