Ermenistan’da Oy Verme İşlemi Devam Ediyor

Ermenistan’da cumhurbaşkanlığı seçimi için halkın oy verme işlemi devam ediyor.

Ermenistan’da yerel saat 14.00 itibariyle halkın yüzde 33’ü sandık başına gitti. Şu ana kadar 836 bin kişinin oy kullandığı belirtiliyor. Ermenistan Merkez Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada bu sabah yerel saatle 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi, akşam 20.00'ye kadar devam edecek. Başkent Erivan’da oyunu kullanan mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan,"Ermenistan'ın geleceği için" oy kullandığını söyledi.

Ülke genelinde kayıtlı 2 milyondan fazla seçmenin 41 seçim bölgesinde kurulan 1988 oy verme merkezinde oyunu kullanması bekleniyor. Seçimlerinin resmi sonuçları 25 Şubat’ta açıklanacak. Adaylardan herhangi birisinin ilk turda seçimi kazanması için yüzde 50’sininin üzerinde oy alması gerekiyor. Seçimde Serj Sarkisyan ile birlikte 7 aday yarışıyor. SEÇİME KATILAN ADAYLAR:
Eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan
Eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan
Sözde Yukarı Karabağ yönetimi eski Dışişleri Bakanı Arman Melikyan
Milli İrade Birliği Başkanı Paruyr Hayrikyan
Siyaset Bilimci Andreas Gukasyan
Halk Bilimci Vardan Serdakyan
Mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Öte yandan, suikasta uğrayan cumhurbaşkanı adayı Paruyr Hayrikyan, gözlem altında bulunduğu hastaneden henüz çıkmadı. Sağ elinde rahat hareket etmesini engelleyen yaranın bulunduğu belirtilen Hayrikyan, oy kullanmak için akşamüstü hastaneden ayrılacak.
Seçimleri boykot ederek açlık grevine giren Andreas Ghukasyan ise grevi yarın itibariyle bırakacağını açıkladı.

Yaklaşık bir aydır demokratik seçim gerçekleştirilmediği için yönetimi protesto eden Ghukasyan seçimlerin ilk turunun açıklanmasıyla açlık grevini bırakacağını duyurdu.Seçimin favorisi Sarkisyan’ın en büyük rakibi Raffi Hovhannisyan görülüyor .