''Ekmek İsrafını Önleme'' Kampanyasına

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ekmek israfının İslam dininde günah olduğunu belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce başlatılan ''Ekmek İsrafını Önleme'' kampanyasına destek verdiklerini bildirdi.

ŞUTB'den yapılan açıklamaya göre, Mehmet Kaya, ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'' kapsamında TMO Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmazer ve beraberindekilerle makamında bir süre görüştü.

TMO'nun ekmek israfını önlemek amacıyla Türkiye genelinde başlattığı kampanyaya borsa olarak desteklediklerini belirten Kaya, ekmeği israf etmenin dinen de günah olduğuna kaydetti.

Çöpe atılan ekmeğin israfının önüne geçmek gerektiğini belirten Kaya, ''Çiftçimizin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, öz veriyi ve çabayı çok iyi bildiğimiz için ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü hissettiğini hepimiz biliyoruz. Ekmeği çöpe atmak dinimizce de uygun değildir. Dünya da milyonlarca aç insan var, sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeği, çöplerde görmek bizlere acı veriyor'' diye konuştu.

TMO Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmazer ise ekmek israfını önlemeye katkıda bulunmak amacıyla, TMO tarafından, ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'' kapsamında hazırlanan ''Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri'' kitabında tazeliğini kaybetmiş ekmeklerin değerlendirilmesi için çok sayıda tarifin bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Müslüm Etgü

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA