Besni'den 14 Bin 700 İmza Toplandı

Memur-Sen Konfederasyonu'nun ''kamuda kılık kıyafet özgürlüğü'' talebiyle başlattığı ''Özgürlük İçin 10 Milyon İmza'' kampanyası kapsamında Besni'de 14 bin 700 imza toplandı.

Memur-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akçaay, yaptığı açıklamada, kampanyayla ilgili Türkiye'nin değişik yerlerinde toplanan imzaların Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi'ne gönderildiğini söyledi.

İmzaların Başbakanlık'a sunulacağını, ardından da destekleri için Cumhurbaşkanlığı'na, TBMM'ye ve siyasi partilere de bilgi verileceğini ifade eden Akçaay, şunları kaydetti:

''Memur-Sen Konfederasyonu'nun kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası kapsamında Besni'de 14 bin 700 imza toplandı. Bizi bu mücadelede yalnız bırakmayan sivil toplum örgütlerine, Besnili vatandaşlara teşekkür ediyorum.

Kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için konunun takipçisi olacağız. Takip süremiz sonsuz olup bekleme süremiz sonsuz olmayacaktır. 15 Mart 2013'e kadar konunun ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından çözülmesini bekleyeceğiz. Çözülmemesi veya çözümün uzaması halinde 15 Mart'tan sonra işlerimize serbest kılık kıyafetle devam edeceğiz.''

Muhabir: Emre Evren / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA