Vali Çınar'dan Açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans sistemiyle Muş Aile Destek Merkezi'ni hizmete açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin, çevre iller ile ilçelerdeki yatırımların toplu açılışını Mardin Karayolları Meydanı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle bağlandığı Muş'ta ADEM'in açılışını da yaptı. Açılış sonrası Muş Valisi Ali Çınar, merkez ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Çınar, kadınların eğitimlerine ve sosyal alanda ilerlemelerine büyük önem verdiklerini belirterek, kadın, kız ve çocukların ülkenin geleceği olduğunu ifade etti.

Açılan merkezin geleceğe hizmet edeceğini kaydeden Çınar, şöyle konuştu:

''Şu anda Aile Destek Merkezi benzeri şekilde kadınlarımıza ve çocuklarımıza dönük hizmet veren 4 tane merkezimiz var. Bunun 3'ü il merkezi, 1 tanesi de Bulanık ilçemizde kuruldu. İnşallah bunu önümüzdeki yıllardan itibaren tüm ilçelerimizde yaygınlaştıracağız. Bu tür projelerde özellikle kadınlarımıza, ailelerimize ve çocuklarımıza dönük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'mızın desteklemiş olduğu SODES projeleri büyük bir yer tutmaktadır.''

Merkezde yapılacak olan faaliyetler hakkında da bilgi veren Çınar, merkezin daha çok kadınlara aile, aile kurulmadan önce kadınlarımızın eğitilmesi, sağlıklı bir aile nasıl kurulur gibi konularda eğitim vereceğini belirtti.

Törene, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık, Muzaffer Çakar, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA