Normalde 6 Engelli Kadrosu Bulunan Belediye, 20 Engelliyi İstihdam Ediyor

Ekber Türkoğlu - Recep Bilek - Normalde 6 engelli kadrosu bulunan Erbaa Belediyesi, engellilere kucak açtı. Belediye, 20 engelliyi istihdam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde ''Engelliler Meclisi'' olduğunu belirterek, ''Engellilerle yaptığımız toplantılarda aldığımız kararları harfiyen uyguluyoruz'' dedi.

Engellilerin önerilerini dikkate alarak çalışmaları planladıklarını aktaran Yenihan, ''Mesela, kaldırımlarda engellilere engel olacak uygulamaları bize hatırlatıyorlar. Biz derhal talimat vererek ilgili birimlerimizle düzeltiyoruz. El birliğiyle, Erbaa'yı engellilerin huzur içinde yaşayacağı bir yapıya dönüştürerek inşa ediyoruz'' diye konuştu.

Belediyede 85'i işçi, 45'i memur olmak üzere 130 personelin görev yaptığını belirten Yenihan, ''Belediyemizde 20 engelli kardeşimizi istihdam ediyoruz'' dedi.

Engellilerin birçok birimde görev yaptığını anlatan Yenihan, şunları kaydetti:

''Engelli kardeşlerimiz, santralde, otogarda, halde, bunun gibi yerlerde görev yapıyor. Onları sadece maaşa bağlamanın ötesinde çalıştırıyoruz. Engellilerden çok verim alıyoruz. Engelli personelimiz engelsiz personelimizden daha verimli ve dikkatli çalışıyor. Bana kalsa Erbaa Belediyesi'nin çalışanlarının yüzde 50'sini engellilerden seçerim. Engellilerin engeline göre çalışacakları yerleri belirliyoruz. Görme engellileri santralde çalıştırıyoruz. Santraldeki personelimiz bir bilgisayar hafızası gibi. İsim söylediğinizde hemen bağlıyor. İşitme engellileri ise kütüphanemizde ve otogarda istihdam ediyoruz.''

Emekli olan engelli personelin yerine yine bir engelliyi işe aldıklarını belirten Yenihan, ''Ben engelli personelimize şunu diyorum; emekliliğiniz geldiğinde hemen emekli olun, yerinize bir başka engelliyi işe alalım. Hükümetimizin engellilerin atamasıyla ilgili aldığı kararı dikkate alarak, onları kurs açarak sınavlara hazırladık. Engelliler için yeni bir atama yapılacak. Biz engelli kardeşlerimizi kursa tabi tutuyoruz. Ne kadar engellimiz var bunları biliyoruz'' diye konuştu

-2 binden fazla telefonu ezbere biliyor-

2'si şirket işçisi olmak üzere toplam 20 engelli personelin istihdam edildiği Erbaa Belediyesi'nde 15 yıldır santral operatörü olarak çalışan 39 yaşındaki görme engelli Erdal Yılmaz ise Erbaa'nın telefon rehberi gibi olduğunu belirterek, ''Biz harddisk gibi bir beyne sahibiz. Allah'ın bir lütufu bizlere. 2 binden fazla telefon numarasını biliyorum. Arayan vatandaşlarımız bize numara soruyorlar'' dedi.

Yılmaz, ''Belediye başkanımızın engellilere bakış açısı çok güzel. Bu bakış açısı aynen devam ediyor. Başkanımız bizi topluma kazandırdı. Ben bu işi, görmeyen bir ağabeyimden devraldım, yine başka bir görme engelli kardeşimize devredeceğim'' ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA