Osmangazi’nin Mızrağını Kırdılar

Bursa Fomara Meydanı'nda bulunan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osmangazi Anıtı'nın elinde bulunan mızrak, kimliği belirsiz bir erkek şahıs tarafından kırıldı.

Osmangazi’nin Mızrağını Kırdılar
Sabah saatlerinde Fomara meydanında ki Osmangazi Anıtı'nın yanına gelen bir kişi elinde ki demir bir çubukla vurarak mızrağı kırdı. Osmangazi’nin eli ile tuttuğu mızrağın ucu kırılırken polis ekipleri bu kişiyi göz altına aldı. Yaşanan olay sırasında anıtta hasar meydana gelirken, belediye ekipleri çalışma aşlattı. Anıtın fotoğrafını çeken zabıta ekipleri yenisini yapılacağını belirtti.

Anıtın fotoğraflarını çeken belediye zabıta görevlisi, "Durum belediyemize bildirilecek ve yenisi yapılacak. Kimin yaptığını bilmiyorum. Sadece mızrakta hasar var." şeklinde konuştu.

Olayı gören başka bir belediye görevlisi Güngör Yıldırım ise şunları söyledi: "Şahsın elinde demir çubuğa benzer bir şey vardı. Vurarak mızrağı kırdı. Polisler geldi ve alarak götürdü. Dengesiz birine benziyordu. 30-35 yaşlarında bir erkek şahıstı. Ben vururken gördüm, sonra da yanına gidince mızrağın kırıldığını gördüm. Muhtemelen akli dengesi yerinde değildi." Olayla ilgili tahkikata başlandı.