KCK'ya İlişkin Davaya Devam Edildi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 36'sı hazır bulunurken, 72 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Hasan Öner ve Mazlum Tekdağ ile ilgili delil ikamesi okundu. Duruşmaya tercüman olarak atanan bir kişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.

Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak savunma yapmaları için söz verdi.

Sanık Öner, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, daha önce başka suçlardan cezaevinde bulunması ve siyasette yer aldığından dolayı bu davada yargılandığını ileri sürdü. Cezaevinden çıktıktan sonra demokratik siyaset yapmayı tercih ettiğini belirten Öner, ''bu davada, siyasette yaptığımız faaliyetler yargılanıyor. Bizim tercihlerimizi yargılamayın'' dedi.

Mahkeme başkanı, gizli tanıklardan ''X'', ''Mercek'', ''Gün ışığı'' ve ''Papatya''nın Tekdağ hakkındaki beyanlarında, sanığın KCK/TM yapılanmasının faaliyetleri yönünde çalışmalarda bulunduğu şeklinde değerlendirme yapıldığını açıkladı.

Sanık Tekdağ ise, gizli tanık ifadelerini kabul etmediğini, beyanların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA