Kadına Yönelik Şiddete Danslı Protesto

Dünya çapındaki eylemlerle kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla oluşturulan 'One billion rising' kampanyasına destek veren bir grup CHPli, Samatya'da dans etti.

Kadına şiddetin önlenmesi ve bu konuYa duyarlılığın artırılması amacıyla toplanan grupta yer alan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, kadına şiddetin yanı sıra Ermeni vatandaşlara dönük saldırıları da kınadıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Surp Kevork Kilisesi önünde yapılan etkinliğe Kocamustafapaşa Mahallesi sakinleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve partililer katıldı.

Halk müziklerinin çalındığı etkinlikte mahalle sakinleri ve partili kadınlar kilise önünde dans etti. 'Kadın cinayetlerine Son, kadına şiddete Son, dans et, susma şikayet et' yazılı pankartlar da taşıyan grup, çalınan şarkılara danslarıyla eşlik etti. Etkinliğe mahallede oturan çok sayıda Ermeni kökenli vatandaşın katılması da dikkat çekti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine destek için etkinliğe katıldıklarını belirten CHP'li Salıcı, "Samatya'da geçen 2 ay içinde 3 Ermeni vatandaşımıza saldırılar oldu. Hatta bunların arasında hayatını kaybeden oldu. Onun için Surp Kevork Kilisesi önüne geldik ve etnik kimliği ne olursa olsun kadına ve bu kişilere yönelik şiddetin yanlış bir şey olduğunu göstermek için geldik." dedi.

Mahalle sakinlerinin görüşleri de birlikte yaşama kültürünün pekiştirilmesine yönelik oldu. Kadına şiddet konusunda eski dönemlerdeki bireylerin 'Birbirlerini idare etmeleri' anlayışının önemine işaret eden katılımcılar, yeni neslin bu konuda daha anlayışsız davrandığını belirtti.

Bölgede oturan bir Ermeni vatandaş da yaşlı Ermeni vatandaşların saldırıya uğraması olayıyla ilgili, "Bizim ayrımız gayrımız yok. Çocuklarımız burada birlikte büyüyor." diyerek tepkisini dile getirdi.