Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kaygusuz, ''Tarım Sigortaları 2013 Uygulamaları'' Hakkında Bilgi Verdi

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kaygusuz, ''Tarım Sigortaları 2013 Uygulamaları'' hakkında bilgi verdi.

Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu tarafından kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 23 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Bakanlar Kurulu kararıyla tarım ve hayvancılığa verilecek sigorta ve prim desteklerinin açıklandığını anımsatan Kaygusuz, ''Bu kapsamda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, yetiştirdikleri tarımsal ürünlerini dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını gibi risklere karşı; hayvanlarını ise ölüm risklerine karşın sigortalandırabilecek'' ifadelerini kullandı.

Devlet prim desteği oranının, tüm risklerde yüzde 50 oranında uygulanacağını ancak açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısıyla sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskinde 3'te 1 oranında çiftçi tarafından karşılanacağını, 3'te 2 oranında ise devlet prim desteği olarak verileceğini belirten Kaygusuz, sigorta prim desteğinden yararlanacak üreticilerin, Bakanlığın çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları ve kayıtlarını her sene güncelleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Kaygusuz, konuya ilişkin detaylı bilgi almak isteyen üreticilerin il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edebileceklerini belirtti.

-''Dünden Bugüne Futbolcularımız'' kitabı yayımlandı-

Elazığ futboluna emeği geçmiş isimlerin hayat hikayelerinin yer aldığı ''Dünden Bugüne Futbolcularımız'' adlı kitap yayımlandı.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yazar Mustafa Doğan tarafından kaleme alınan ve Valilik himayesinde, İl Özel İdaresi'nin destekleriyle bastırılan kitap için tanıtım programı gerçekleştirildi.

Kitabın tanıtım programına, Elazığ Valisi Muammer Erol, Milletvekili Zülfü Demirbağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Beşiktaş Kulübü yöneticileri, Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, spor taban birliklerinin temsilcileri, Elazığspor ve Elazığ'daki amatör takımlarda forma giymiş oyuncular ve çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Doğan, katkıları dolayısıyla Vali Erol ve İl Özel İdaresi'ne teşekkür etti.

Bu arada, kitabın önsözünü yazan Elazığ Valisi Muammer Erol, yazısında ''1967 yılında kurulan Elazığspor, kurulduğu günden bugüne kadar ilimizin futbol arenasındaki en önemli ismi ve marka değeri olmuştur. Elazığspor markasının oluşmasındaki en önemli Kahramanlar bu arkadaşlardır'' ifadelerini kullandı.

Erol, Doğan'ın yılların emeğiyle Elazığ futboluna omuz veren bu isimlerin ebedi olarak yaşatılması için çaba göstererek, bu eseri ortaya koyduğunu kaydetti.

Muhabir: İsmail Şen / Ramazan Kaya

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA