Genel Müdür Ertem'den Başkan Dinç'e Övgü

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Çankırı Belediyesi bünyesindeki tarihi mekanları ziyaret etti.

Genel Müdür Ertem'den Başkan Dinç'e Övgü
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç’le birlikte İmaret Camii ve medresesinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Müdür Ertem, daha sonra Sultan Süleyman Camii (Ulu Cami)’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çivitçioğlu Medresesinin mistik atmosferinden etkilenen Ertem, Çankırı’nın adeta hazine odası olan Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’nin arşiv odasında Belediye Başkanı İrfan Dinç’in sunumunu ilgiyle dinledi.

Buradaki eserler hakkında detaylı bilgi alan Genel Müdür Ertem, özellikle Şeyh Bahaeddin tarafından kurulan ve çevrecilik tarihi açısından ilk uygulamalardan birisi olan yaban hayvanları ve kuşların kış aylarında aç kalmaması için miladi 1281 yılında kurulmuş olan Kuşhane Vakfiyesi’nin orijinal belgesinden çok etkilendiğini belirterek, her biri birbirinden değerli bu eserlerin toplanması ve araştırmacıların hizmetine sunulması yönünde belediyenin yaptığı bu çalışmaların çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Çankırı Kalesi’ni de ziyaret eden Ertem ve beraberindekiler Emir Karatekin Beyin türbesini de ziyaret etti. Son olarak Buğdaypazarı (Hazımiye) Medresesi’nin odalarını gezen ve burada bir süre dinlenen Ertem, medrese avlusunda yapılması planlanan yeni düzenlemeyle ilgili projeyi inceledi.

Ertem, Çankırı Belediyesi’nin tarihi değerlerin yanında vakıf eserlerine de sahip çıkarak buralarda geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, tarihe ve kültüre sahip çıktığı için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Ertem’e ebru tablo ile saray sehpası hediye edildi .
Kaynak: İHA