Başkan Sındır’dan 1 Milyar Kadına Destek
14 Şubat Sevgililer Günü’nde dünya genelinde 182 ülkeden 1 milyar kadın, şiddete son vermek için meydanlarda buluşup dans ederek seslerini duyurdu.

Kadınlarla elele vererek kadına yönelik şiddete dur diyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Sevginin yaşayabilmesi ve yaşatılabilmesi için kadına yönelik şiddetin psikolojik şekilleri de dahil ortadan kalkması gerekir. İzmir’de de kadınlar ‘şiddete dur’ demek için Konak Meydanı’nad toplandı. Bu kadınların çok doğal, normal bir istediğir. Olması gereken de budur” dedi.
Bornova Belediyesi olarak kadın erkek eşitliği ve kadın için güvenli bir kent oluşturabilmek adına Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi’nin ‘Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği’ sözleşmesine imza attıklarını belirten Başkan Sındır, “Bu sözleşmeye imza atmış bir belediye olarak burada bulunduk. Kadına, çocuğa, yetişkine, insana yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Bu meydanda bulunan kadınlar ve onlara destek veren erkeklerin yanında olma düşüncesiyle buraya geldim. Kadına veya insana her kim olursa çocuğa veya yetişkinlere insana yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyorum. 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nün şiddetsiz bir yaşamın müjdecisi olmasını diliyorum” diye konuştu.
