Tekirdağ Belediyesi'nin Kültür Ateşi Çorlu'dan Yandı

Tekirdağ Belediye Konservatuarı Kültür Ateşi Konser ve Gösteri Grubu gösterilerine Çorlu'dan başladı.

Tekirdağ Belediyesi'nin Kültür Ateşi Çorlu'dan Yandı
Grup Tekirdağ'ın tüm ilçelerinde gösteriler sunacak. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen Tekirdağ Belediye Konservatuarı'nın Kültür Ateşi Konserine Tekirdağ İl Genel Meclis Başkanı Orhan Perçinoğlu, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Kaçar, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, Tekirdağ Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri Vedat Kaçar ve Hasan Önbey, Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Nurcan Ildız ile davetliler ile sanatseverler katıldılar.

Oda orkestrası dinletisi, enstrümantal ritim şov, halk müziği dinletisi ve halk oyunları gösterilerinin gerçekleştirildiği geceye katılanlar konservatuar eğitmen ve öğrencilerinden oluşan grupların gösterilerini büyük bir beğeni ile izledi.

Kültür Ateşi gösterisi öncesinde Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç'ın: “Yaşadığımız coğrafyadaki kültürel miraslarımıza sahip çıkmak üzere kurduğumuz Tekirdağ Belediye Konservatuarında, eğitim verecek tüm bölümlerimizde geleneklerine bağlı, çağdaş, saygın birer yetişkin olabilme yolunda sanatla bütünleşmek isteyen, yarınların sahibi çocuklarımıza ve tüm halkımıza destekte bulunmanın gururunu, onurunu yaşıyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder saygılar sunarım” ibarelerini içeren mesajı da okundu.

Türkiye ve Balkanlarda giderek artan kaliteli, nitelikli ve akademik eğitimli müzisyen, dansçı, tiyatrocu Maddi Kültür ürünleri ve ses teknikleri alanında uygulamaya ve teoriye yönelik birey ihtiyacı nedeniyle kurulduğu kaydedilen Tekirdağ Belediye Konservatuarı'nın amaç vizyon ve misyonu ise: “Tekirdağ Belediye Konservatuarı çağdaş müzik eğitim ve öğretimi seviyesine uygun bir ortamda, öngörüsü geniş, uzmanlık alanının dışında yüzü dünyaya dönük, bulunduğu coğrafyadaki haklara katkılar sağlayan, icrasında ustalıklı olmasının yanı sıra, bilimsel eğitim ve öğretim metotlarının kullanıldığı bir sistem ile ulusal ve uluslar arası alanda örnek olacak donanımlı sanatçılar, müzik bilimcileri, yapımcı tasarımcılar yetiştirmek ve istihdam alanları yaratmak” olarak sıralandı. .

Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen gösteri ile başlayan programlar kapsamında Tekirdağ Belediye Konservatuarı Kültür Ateş gösterilerini 19 Şubat günü Muratlı'da, 12 Mart 2013 tarihinde Malkara'da, 19 Mart 2013 Şarköy, 9 Nisan 2013 Hayrabolu, 16 Nisan 2013 tarihinde Saray, 14 Mayıs günü Marmara Ereğlisi ve Son olarak 21 Mayıs 2013 tarihinde Çerkezköy'de düzenlenecek etkinliklerle sürdürecek .
Kaynak: İHA