Komrat Devlet Üniversitesi 22 Yaşını Kutladı

Moldova’ya bağlı Gagauz Özerk bölgesinde bulunan Komrat Devlet Üniversitesi 22. yıldönümünü kutladı.

Komrat Devlet Üniversitesi 22 Yaşını Kutladı
Bu yılki kutlamalara diğerlerinden farklı olarak, seminerler ve yuvarlak masa toplantıları damgasını vurdu. Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Doç.Dr. Zineyda Arikova konuşmasında ''Üniversitenin kuruluşunda emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Onlar olmasaydı, bugünlere gelemezdik. Şimdi ise toplumsal kalkınma hamleleri yapmamız lazım'' diyerek yapılması gerekenleri ve nedenlerini izah etti. Moldova Türk Başkonsolosu Orhan Işık ise "Kalkınmanın temel taşı eğitimdir. Üniversitenin burada büyük rol oynayacağını umuyorum" dedi.

Başkonsolosu Işık, gelecek ile alakalı Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini bildirdi.Ekonomi Fakültesi Dekanı Dr. Constantin Tauşancı da konuşmasında ‘Bugün dünyadaki tüm krizlerin sebebi yeni neslin tam bir ahlaki norma sahip olamamasıdır’’ diyerek evrensel normlarda eğitim yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Üniversite önümüzdeki beş yılda bölgesel ve kırsal kalkınma gibi konularında beyin fırtınası düzenledi.

İnavasyon, tarım kültürlerinin iyileştirilmesi konularının yanısıra eğitim ve iş dünyasının sahip olması gereken ahlaki normlar konuşuldu. Program Gagauzca şarkı ve şiirler ile Son buldu .