Karabük Yoluna Tünelli Geçiş Teklifi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kirazlıköprü barajının içinde kalan Bartın-Karabük yolunun tünelli geçiş olarak yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne teklifte bulunduklarını bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada 1998'de yapımına başlanan ve yüzde 10 seviyesinde devraldıkları barajda fiziki gerçekleşmenin yüzde 50'ye ulaştığını belirtti.

Barajın içinden geçen Bartın-Karabük yolu ve viyadüklerin inşaatında sona yaklaşıldığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

''Bu yıl için 17 milyon lira ödenek ayrılan Kirazlıköprü barajı, taşkın koruma, tarımsal sulama ve enerji amaçlı inşa edilmektedir. Barajın içinde kalan Bartın-Karabük yolunun tünelli geçiş olarak yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne teklifte bulunduk. Hem tünelli geçiş hem de baraj kenarında açık geçiş olarak inşa edilen yol, Bartın'ın Karabük, Kastamonu ve Ankara illerine ulaşımı açısından daha elverişli hale gelecektir. Ayrıca 2011'de yatırım programına alınan, proje çalışmaları ve ÇED süreci sonuçlanma aşamasına gelen Kozcağız barajı için de 5 milyon lira ödenek ayrıldı. Taşkın koruma, tarımsal sulama ve içme suyu amacıyla inşa edilecek olan bu barajımızın inşaatına da yakın zamanda başlanacaktır''

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA