Cilvegözü Sınır Kapısındaki Patlama

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda patlayan bombaların arkasında hükümetin Suriye’de izlediği dış politika olduğunu belirterek, “ ‘Bunu Şam yollamış olabilir’ diye ima ediyorsunuz.

Sınırdan 30 km içeriye kadar Şam yönetiminin egemenliği yok ki, muhaliflerin gücü var. Yani çok ihtimam gösterdiğiniz, desteklediğiniz muhalifler mi koydu o bombayı acaba?” dedi.

Güneş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki bombalı saldırıyla ilgili incelemelerde bulunmak için Hatay’a yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Hatay’a gittiğinde görevli Savcı Yıldırım Kemal Zöhre’den kamera görüntülerini izleme talebinde bulunduğunu ve Zöhre’nin de bunu kabul ettiğini belirten Güneş, ancak daha sonra Başsavcı Bestami Tezcan’ın gizlilik kararı alındığı gerekçesiyle görüntüleri izlemesine izin vermediğini anlattı. Bu görüntüleri İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Hatay Valisi, TOBB Başkanı, Hatay Borsa Başkanının bir gece önce izlediğini kaydeden Güneş, “Onların görüntüleri izleme hakkı vardı, CHP’li bir milletvekilinin izleme hakkı savcının kararı ile ortadan kaldırıldı, elinden alındı” dedi.

Dün gece Anadolu Ajansı’nın gizlilik kararı alınmış bu kamera görüntülerinin 1.5 dakikalık bölümünü servis ettiğini belirten Güneş, “TV8’de Haber Aktif programında AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, -bakanlarla birlikte bu görüntüleri izleme hakkı olan, çünkü iktidar partisinin milletvekili- dedi ki, aracın park etmesi ile patlaması arasında 20 dakika var’ dedi.

Demek ki 20 dakikadan fazla süre izlemiş, ama kamuoyuna dağıtılan görüntülerde 1.5 dakika gösteriliyor demek ki montajlanmış. Dikkat edin, patlama öncesi park edilmiş bir araç bölgesi görüyorsunuz, patlama anı Türkiye tarafından görünüyor. O görüntüler birden bire değişiyor, Türkiye tarafından gösteriliyor. O sırada kamera da mı patlıyor, hayır ama başka bir kameradan gösterme ihtiyacındalar” diye konuştu.

Güneş, gizlilik kararı alındığı gerekçesiyle kendilerine izletilmeyen görüntüleri basına servis eden savcılar hakkında HSYK’nın harekete geçmesi ve bu savcıları görevden alması gerektiğini söyledi.

“BOMBANIN ARKASINDA HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASI VAR” Bu patlayan bombanın basit bir olay olmadığını, ardında çok büyük olaylar bulunduğunu ifade eden Güneş, “Hükümetin Suriye’de izlediği dış politika var. Bu ortaya çıkacak diye o görüntüleri göstermediler, sonra CHP ortalığı ayağa kaldırır diye hemen akşamüzeri görüntülerin belli kısmını servis ettiler, yine usulsüz bir biçimde” diye konuştu.

Arabanın içinde olduğu söylenen Türkiye tarafına ve Suriye tarafına kaçtığı söylenen kişilerin aranmadığını belirten Güneş, “Failler kaçtı, arama, izleme yok” dedi.

Aracın Suriye’den geldiği konusunda hükümet yetkililerin ısrarlı açıklamalar yaptığını belirten Güneş, “Bu araç Türkiye sınırlarında patlamadı mı? Eğer oradan göndermişlerse demek ki kontrol etmemişsiniz. ‘Bunu Şam yollamış olabilir’ diye ima ediyorsunuz. Sınırdan 30 km içeriye kadar Şam yönetiminin egemenliği yok ki, muhaliflerin gücü var. Yani çok ihtimam gösterdiğiniz, desteklediğiniz muhalifler mi koydu o bombayı acaba?” diye konuştu.

HATAY’DA BOMBA İMALATHANESİ “Türkiye bir kışla, imalathane ve karargah olmuş, Suriye de cephe olmuş’ diyen Güneş, yabancı bir televizyon kanalının Hatay’da bir evde bomba imalatı yapıldığına ilişkin bir haber yaptığını söyledi.

Haberin görüntülerini de izleten Güneş, “Bu imalathaneyi Türk medyası değil BBC gelip çekiyor. Aradan 14 gün geçiyor Türkiye’de hiçbir medya kuruluşu böyle bir çekim yapıldığını göstermiyor. CHP’li bir milletvekiline kamuoyunu aydınlatmak görevi düşüyor” dedi.

Haberde bombaların Hatay’da hazırlanarak Suriye’ye geçirildiğinin anlatıldığını belirten Güneş, “Türkiye’de imal ediliyor bol miktarda ve sınırlarımızdan da geçiyor. Made in Turkey” dedi

Kaynak: İHA