Ana Oğul Cinayeti Davasında Müebbet Hapis

Yalova'daki ana oğul cinayeti davasında mahkeme, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 26’şar yıl hapis cezası verdi.

Aynı zanlıların, Fatih Geçer’i öldürmesiyle ilgili dava Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.Yalova'da Ocak 2006'da yaşanan cinayetin katil zanlıları uzun yıllar yakalanamamıştı. Jandarma bölgesinde yaşanan cinayet çözülemeyince, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'ne verilen dosyada, Cinayet Masasının tecrübeli polisleri olayı 6 ayda çözmüştü. Anne ve oğulu, vahşice boğazını keserek öldüren zanlılar için mahkeme kararını verdi. 6 yıl sonra yakalanan 2 sanık, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 26’şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, 24 Ocak 2006 tarihinde, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i, evlerinde boğazlarını keserek öldüren tutuklu sanıklar Erkut Acar (33) ve Hüseyin Demir (27) hazır bulundu.“AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU GELDİ, KARAR VERİLDİ”Mahkeme Başkanı Bekir Akkale, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı'ndan, Hüseyin Demir’in akıl sağlığına yönelik raporun geldiğini bildirdi.

Akkale, raporda, Hüseyin Demir’in cezai ehliyetinin olmadığına yönelik bir bulguya rastlanılmadığını dile getirdi. Daha sonra savcı esas hakkındaki mütalaasını yaptı. Savcı, sanıklar Erkut Acar ve Hüseyin Demir’in maktulleri öldürdüklerinin sabit olduğu, 2 kez ayrı ayrı cezalandırılmaları gerektiği ve sanıkların atılı cezanın üst sınırında ceza verilmesi yönünde görüş verdi. Daha sonra sanık Erkut Acar’ın avukatı Pınar Yıldırım, Hüseyin Demir’in raporunu incelemek için mahkeme heyetinden süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, rapor inceleme talebinin mahkemeyi uzatmak adına yapıldığı gerekçesiyle kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıklara son sözlerini sordu. Sanık Acar, beraatını talep etti. Sanık Demir ise “Beraatımla ilgili kararı mahkemenin takdirine bırakıyorum.” dedi.

Ardından mahkeme heyeti başkanı Bekir Akkale kararı açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanıkların bir suçu gizleme, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme suçundan, ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına 2 kez çarptırılmasına karar verdi.Akkale, ayrıca, sanıklara, yağma suçundan 2 kez 12’şer yıl ceza verildiğini de açıkladı.

Sanıklara, konut dokunmazlığının ihlali nedeniyle de 2’şer yıl daha hapis cezası verildi.

Akkale, sanıkların ceza indiriminden yararlanmamasının kararını da açıkladı.

Öke yandan, zanlılar Erkut Acar ve Hüseyin Demir'in, Fatih Geçer’i öldürmesiyle ilgili diğer dava ise Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor .