Hedefte o isimler mi vardı

Cilvegözü Sınır Kapısı'na yönelik saldırının detayları ortaya çıkıyor. Korkunç saldırının hedefinde bu isimler vardı.

Hedefte o isimler mi vardı
Suriye muhalefeti liderlerinden oluşan Suriye Milli Konseyi'ne (SUK) bağlı uygulama komitesinin saldırının hedefinde olduğu ileri sürüldü. Saldırıyı Esad rejimi ile danışıklı dövüş içinde olan PKK'nın uzantısı PYD'nin yaptığı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi SUK, PYD tarafından Ankara'nın kuklası ve işbirlikçi olmakla suçlanıyor. Zaman gazetesi saldırıya ilişkin çarpıcı bir iddiayı sayfasına taşıdı. Minhac Çelik imzalı haberde patlamaya ilişkin muhaliflerden alınan bilgiler aktarılıyor. İşte o haberin ayıntıları:

KONVOY TÜRKİYE'DEKİ KAMPLARI ZİYARETE GİDİYORDU

Kaynaklara göre içerisinde SUK Başkanı George Sabra ve eski başkan Abdülbasit Seyda'nın da bulunduğu heyet, Suriyeli sığınmacılara moral vermek amacıyla sınırın her iki tarafında bulunan kamplara ziyaret düzenliyordu. Saldırıdan kısa bir süre önce Reyhanlı'dan sınırı geçmek için Cilvegözü'ne doğru hareket eden konvoy, kişisel bir ihtiyaçtan dolayı mola vermek zorunda kaldı.

KIL PAYI KURTULDU


10-15 dakikalık aradan sonra yola koyulan heyetin saldırıdan kıl payı kurtulduğu öğrenildi. Heyet, yapılan istişarenin ardından yoluna devam ederek verilen izinle Suriye tarafına geçti. Türk makamlarının uyarısıyla kısa tutulan ziyaretin ardından Faruk Tayfur, Abdülehad Satifo, Ahmed Ramazan, Muhammed Sermini, Salim el Musallat, Yasin el Neccar, Cemal el Verd, Beşşar el Hareki gibi isimlerin bulunduğu konvoy, tekrar Türkiye'ye geri döndü.

PKK'NIN UZANTISI PYD YEDİĞİ DARBENİN İNTİKAMI İÇİN Mİ SEYDA'YI HEDEF ALDI?

Muhaliflerin dile getirdiği başka bir iddia ise son saldırının PKK tarafından SUK eski Başkanı Abdülbasit Seyda'yı ortadan kaldırmak amacıyla yapılmış olduğu. Suriye'nin Ras el Ayn bölgesinde son zamanlarda PKK'nın Suriye kolu olan PYD ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda PYD büyük kayıp vermişti. Muhalif bir kaynak, “PKK, Seyda gibi bir Suriyeli Kürt liderin Türkiye'de öldürülmesini kendisini desteklemeyen Kürtlere yönelik bir propaganda aracı olarak kullanacaktı. Böylece Türkiye yanlısı Seyda gibi bir lideri ortadan kaldırıp son yenilgiyi unutturacak, hem de muhaliflere karşı psikolojik üstünlük sağlayacaklardı.” yorumunda bulundu.