İmam evi böyle bıraktı!

İcra kararıyla evi boşaltan imam Ş.K.'nın kombi, doğalgaz sobası, kapı ve pencereleri söktüğü iddia edildi

İmam evi böyle bıraktı!
İstanbul Küçükçekmece'de Fevzi Çakmak Camii'nde imamlık yapan Ş.K'nın da aralarında bulunduğu 4 kişiye; kapı, avize, doğalgaz sobası, kombi, elektrik ve su sayaçlarını çaldıkları iddiasıyla 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HER ŞEY 2007'DE BAŞLADI
İmam ve cemaati hırsızlık suçundan adliye koridorlarına düşüren olaylar zinciri 2007'de başladı. Fevzi Çakmak Camii İmamı Salih Aktaş ile Şile'de görevli imam Ş.K'nın 2007 yılında görev yerleri değiştirildi. Salih Aktaş tayini çıkmadan önce caminin hemen karşısında bulunan Faik Babacan'ın sahibi olduğu binada oturuyordu. Babacan binanın kullanım hakkını Aktaş'a vermişti. Ancak Küçükçekmece Kaymakamlığı, Şile'ye gönderilen Salih Aktaş'ın eşyalarını polis zoruyla binadan boşalttı. Binaya yeni imam Ş.K. yerleşti.

MAHKEME 'BİNAYI BOŞALTIN' DEDİ
Binanın birinci katında ise Fevzi Çakmak Camii Derneği Başkanı O.U. oturuyordu Faik Babacan, 2008'de binasını boşaltmayan imam ve dernek başkanına dava açtı.
Küçükçekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, binanın kullanım hakkı için Faik Babacan'a 33 bin 500 TL. ödenmesine ve binanın boşaltılmasına hükmetti. Ancak herhangi bir ödeme yapılmadı.

ESKİ İMAM SATIN ALDI
Caminin eski imamı Salih Aktaş daha önce kullanım hakkını elinde bulundurduğu binayı 2011 yılında 315 bin TL'ye Babacan'dan satın aldı. Binanın boşaltılması için İmam Ş.K. ve Dernek Başkanı O.U.'ya noter yoluyla ihtarname gönderdi. İhtarnameye cevap veren çıkmayınca Salih Aktaş bu kez tahliye kararı için icra mahkemesine başvurdu. İcra mahkemesi bina için tahliye kararı aldı.

5 YILA KADAR HAPİS
Ş.K. ve O.U., bunun üzerine binayı Temmuz 2012'de boşalttı. Duvarları yıkılmış, kombisi, doğalgaz sobaları, kapıları, pencereleri, su ve elektrik saatleri sökülmüş halde gören Salih Aktaş, Ş.K., O.U., H.G. ve M.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişi hakkında 'nitelikli hırsızlık ' suçundan dava açtı. İmam ve cemaatin 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi iste