İhsaniye İlçe Danışma Meclisi Toplantısı

İhsaniye ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi.

İlçe Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Halil ürün, Türkiye'de insanların mutsuz olmasına yol açan pek çok sıkıntının giderildiğini söyledi.

Demokraside atılan adımların bunların başında geldiğinin altını çizen Ürün, şöyle konuştu:

''Artık, ülkemiz her 10 senede bir demokrasi dışı güçlerin ülkeye müdahale edebildiği bir ülke olmayacak. İnsanlarımızın yaptığı işle inancının karşı karşıya geldiği durumlar yaşanmayacak. Vatandaşlarımızın dini inancı veya etnik kaynağı nedeniyle herhangi bir ayrımcılık olmayacak. Bu konuda 2011 seçimleri öncesinde AK Parti ile beraber tüm siyasi partiler söz verdi. TBMM'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti de, BDP de, MHP de, 3 üye ile temsil ediyor. Komisyon çalışmalarını yakında tamamlayacak ve hangi konularda uzlaşma olduğu, hangilerinde olmadığı noktasında kamuoyuna bilgi verilecek. Bu süreç muhtemelen milletin önüne gelecek sandıkla son bulacak.''

AK Parti MYK'dan çıkan bir karara göre Anayasa değişiklikleri ile ilgili Türkiye'nin genelinde toplantılar yapılacağını kaydeden Ürün, ''Gündem anayasa değişikliği olacak. Toplantıların 30 kadarına da bizzat Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak'' dedi.

Terörün hem maddi açıdan hem de manevi açıdan Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini ifade eden Ürün, şunları söyledi:

''20 yaşına gelen fidan gibi gencimizi şehit veriyoruz. Niye- Neyi bölüşemedik- Bir insanımızın canından kıymetli ne var- 30 senede 30 binin üzerinde şehidimiz var. Diğer tarafta ölen teröristler var. Onlar da insan ve bu ülkenin insanı. 30 yıldır birbirimizi öldürüyoruz. Bitti mi-, hayır hala devam ediyor. Maddi tarafa gelirsek 400 milyar dolardan bahsediliyor. Yazık bu ülkeye. Biz teröre harcadığımız parayı yatırıma harcasaydık şimdi ülke olarak çok daha iyi konumda olurduk. AK Parti iktidarı geldiğinden bu yana kimsenin etnik kimliği, dini veya dili nedeniyle kimsenin ikinci sınıf vatandaş olamayacağını söyledi ve bunun gereğinde yasal düzenlemeler yaptı. Artık Arapça ve Kürtçe yayın yapan televizyon kanallarımız var. Hani Kürtçe yayın gelirse bu ülke bölünürdü- Bize böyle diyorlardı.''

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İhsaniye İlçe Başkanı Lokman Ekici, ilçe, belde belediye başkanları, il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Muhabir: Burak Aydın / Canan Tükelay

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA