Gizem Doğan’ın Norveçli Arkadaşlarından Vefa Örneği
Norveç’te 22 temmuz 2011 tarih'inde Ütoya Adası’nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında yer alan Türk kızı Gizem Doğan’ın Norveçli arkadaşları vefa örneği gösterdi.

Bu oyundan elde ettikleri 26 bin TL civarındaki tutarı da Gizem Doğan’ın adını taşıyan merkeze bağışladılar. Bu parayla 0-6 yaş grubu çocuklar için ekipman desteği sağlandı.” dedi.
Doğan’ın, Charlottenlund High School’da eğitim gören arkadaşlarından Hia Illoekun ve Henne Riege, Ütoya Adası’nda 2011 yılında meydana gelen olayın çok trajik olduğunu ve çok sevdikleri arkadaşları Gizem’i de bu saldırıda kaybettiklerini anlatarak, “Politikacılar ve liderler bu olayı tatlıya bağlamaya çalışıyorlar. Biz de Gizem adına bir tiyatro organize ettik. Onun anısını yaşatmak istedik. Sonunda da Gaziantep’e geldik. Bu, bizim için gerçekten heyecan ve mutluluk verici.” ifadelerini kullandı. Daha sonra, Norveç heyeti, Trondheim Hapishanesi’nde mahkumlar tarafından yapılan bir hediyeyi Güzelbey’e takdim etti. Güzelbey de Gaziantep’in sembollerini içeren bir plaket ve Zeugma baskılı tişörtleri heyette bulunanlara hediye etti .
