İçişleri Bakanı Güler: Biz Binlerce Yıldır Bu Topraklarda Kardeşçe Yürüdük

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Biz binlerce yıldır buralarda, bu topraklarda farklı dil, din, etnik köken veya inançların sahipleri olarak, farklılıklarımızı bir zenginliğe çevirerek ve beraberce birbirimizin hukukuna riayet ederek, kardeşçe yürüdük.

Kardeşliğimizi devam ettirmenin hiçbir manisi yoktur.” dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin’in Dargeçit ilçesinde temaslarda bulundu. Güler, kaymakamlık ziyaretiyle başladığı temaslarda, AK Parti ilçe binasını ziyaret ettikten sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Muammer Güler, ziyaretinin ikinci gününde Dargeçit ilçesine geldi. Kaymakamlıkta çiçeklerle karşılanan Güler, Kaymakam Adem Ünal’ı ziyaret etti. Kaymakam Ünal’dan kısa bilgi alan Güler, ilçenin eksikliklerini dinledi. BDP’li Belediye Başkanı Süleyman Asan da yol ve elektrik hakkında talepleri aktardı. Bakan Güler, eksiklerin giderileceği belirtti.

İçişleri bakanı olduktan sonra ilk ziyaretini yaptığını vurgulayan Bakan Güler, Ilısu Barajı'nın bölgedeki önemine değindi. Güler, daha sonra buradan AK Parti Dargeçit ilçe binasına geçerek partililerle buluştu. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Güler, partililere konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Bakan Güler’in konuşmasından önce AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, vatandaşları Kürtçe selamladıktan sonra kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasını Kürtçe sürdüren Akdağ, Dargeçitlilerin samimi ve içtenliklerinden övgüyle söz ederken, her Dargeçit’e gelişinde kendisini evinde hissettiğini belirterek, ilgiden dolayı teşekkür etti.

“DARDEÇİT BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”Daha sonra kürsüde konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, konuşmasına, Dargeçitli gençlere ve BDP’li Belediye Başkanı Süleyman Asan’ın karşılamasına teşekkür ederek başladı.

Güler, “Sevgili gençlerimize, kardeşlerime, bu vesileyle bizi karşılayan Dargeçit Belediye Başkanı arkadaşıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz kamu hizmetlerini 76 milyon insana hiçbir fark gözetmeksizin, Türkiye’nin neresinde olursa olsun aynı seviyede götürmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim adımız, Adalet ve Kalkınma Partisi. Adalet içinde kalkınmayı öne alıyoruz. Bu, birliğin, beraberliğin her yerde olmasını diliyorum. Değerli kardeşlerim, görüşlerimiz ayrı olabilir, biz binlerce yıldır buralarda, bu topraklarda farklı dil, din, etnik köken veya inançların sahipleri olarak, farklılıklarımızı bir zenginliğe çevirerek ve beraberce birbirimizin hukukuna riayet ederek, kardeşçe yürüdük. Kardeşliğimizi devam ettirmenin hiçbir manisi yoktur. Bizim birbirimizle didişmemizin, kavgamızın bizim aramızdaki nifakın bize faydası olmaz, sadece bizim düşmanlarımıza faydası olur. Düşman tabirini de kullanmak istemiyorum. Bizim ilerlememizi istemeyenlere faydası olur ama bizim ortak geleceğimizde hepimize bu memlekette ekmek var, çocuklarımızın geleceği için hepimizin umutları var değerli kardeşlerim.” diye konuştu.

Sözlerine, Mardin’in büyükşehir olduğunu belirterek devam eden Güler, “Büyükşehir olmanın çok farkı var. Türkiye’nin 29 vilayeti gibi, artık biz bu büyükşehir içerisinde köylerimiz de artık belediyenin sınırları içerisine girdi, altyapı yatırımlarını inşallah belediyelerin artan imkânlarıyla yürüteceğiz bundan sonra. Bizim getireceğimiz hizmet, Dargeçit’te yaşayan bütün vatandaşlarımıza, parti farkı gözetmeksizin gelecek hizmettir.” şeklinde konuştu.

“VESAYET ZİNCİLERİNİ TEK TEK ÇÖZDÜK”Türkiye’de, 2 kişiden birinin oyunu aldıkların vurgulayarak, sözlerine devam eden Güler, “Son 10 yıldan beri aklımıza gelmeyen bir çok hizmeti bugün hayat geçirebildik. Vesayet zincirlerini tek tek çözdük. Şimdi ayağımızda pranga olarak kalan, 30 yıldır bizim gücümüzü, kuvvetimizi maalesef gerileten bir konu var, onu da inşallah çözeceğiz.” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE HERKES ÜZERİNE DÜŞEN KATKIYI SAĞLAYACAK”Vatandaşların, sık sık ‘Dargeçit sizinle gurur duyuyor’ sloganıyla sözleri kesilen Bakan Güler, konuşmasına çözüm sürecine değinerek devam etti. Güler, şunları ifade etti: “Çözüm sürecinde herkes üzerine düşen katkıyı sağlayacak. Samimi olarak bu sürece destek verecek. Kavgayla, terörle hiçbir yere varılmaz. Ancak gücümüzü, kuvvetimizi kaybederiz. Kardeşliğimiz, bin yıllık inanç hukukuna dayanıyor. Bunun devamı hepimizin faydasına. Analar ağlamasın diyorsak, anaların gözyaşı dinsin diyorsak, akan kan dursun diyorsak, herkes elini taşın altına koyacak, geçmişte yaşananlar, sıkıntılar onların aşılması için biz de çok emek verdik. Ama gelecek bizim bu ülkede, bu bölgede lider ülke konumundaki Türkiye’nin çok önünde yeni imkânlar yeni fırsatlar getiriyor evet, birlik, beraberlik. Bu çözüm iradesinin yegâne adresi güçlü bir iradesi olan AK Parti iradesidir. Onun Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın azmidir, kararlılığıdır.” İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi konusuna değinen Güler, “Bu, sadece benim şahsıma değil, açıkça ifade ediyorum, Mardin’e duyulan güven ve itimattan, tabiî ki Dargeçit de bunun içinde, bütün ilçeleriyle sizlere duyulan güven ve itimadın bir karşılığıdır. Bu teveccühü sadece bana değil, hem sayın milletvekillerimize, hem sayın parti teşkilatıma, hem sayın vatandaşıma hem ayrı ayrı belediye başkanlarımıza ayrı ayrı gösterilen bir teveccüh olarak kabul ediyorum.” dedi.

“MARDİN MODELİ DÜNYAYA VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK MODELDİR”Konuşmasında, çözüm sürecine bir kez daha temas eden Bakan Güler, “Her yerde söyledim, Mardin modeli dünyaya ve Türkiye’ye, bölgeye örnek olacak modeldir. Niye? Yüzyıllardan beri bütün farklılıklarımızı bir arada kardeşçe götürmedik mi? Birbirimizin hukukuna saygılı olmadık mı? Değerli kardeşlerim birlikte, beraberlikte her şey bizim hayrımızadır. Onun için bu çözüm sürecinde herkesin, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.” diye ifade etti.

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN DÖRT ÖNEMLİ ÖNCELİĞİ”Yarın okulların açılacağını vurgulayarak konuşmasına devam eden Güler, şöyle dedi: “17 milyonu aşkın, genç nüfusumuzdan dolayı talebelerimiz var, sevgili yavrularımız var, Allah onlara zihin açıklığı versin, işlerini kolay etsin ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 4 önemli önceliğinden birisi eğitimdi, biri sağlıktı, biri adaletti, birisi de güvenlikti. Bu anlamda eğitime verdiğimiz katkı gerçekten son yılarda Türkiye’de, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetleri bir kat daha artıracak, daha da öteye getirecek ve eğitimde kaliteyi sağlayacak bir yaklaşım oldu. Eğitimdeki hamlelerimiz devam edecek.”BAKAN GÜLERDEN, UZMAN DOKTOR ATANMASINI İSTEDİKonuşmasını sonlandıran Bakan Güler’in kürsüsüne gelerek, bakandan isteği olduğunu belirten Dargeçitli bir bayan, “Sizden bir ricamız var, özellikle Dargeçit Devlet Hastanesi’nde uzman doktor ihtiyacımız var, haftada bir gelen uzman doktorumuz vardı, artık o da gelmiyor. Bu, çok büyük bir ihtiyaç.” şeklinde talebini dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Güler, “Bir hanım kardeşimiz bana devlet hastanesinde uzman doktor eksikliğinden bahsetti. Derhal, derhal yarın Bakanlar Kurulu’nda Sayın Sağlık Bakanımızdan ricada bulunacağım.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, esnaf ziyareti gerçekleştiren Güler, Savur ilçesine gitmek üzere ilçeden ayrıldı .