Batman'da Suriyeli Mülteciler İçin Yardım Kampanyası

Batman'da, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlatıldı.

Batman'daki bazı sivil toplum örgütlerince başlatılan yardım kampanyasının duyurulması amacıyla Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, Suriye'de süren olaylarda meydana gelen can kaybı ve yaralanmaların yanı sıra milyonlarca Suriyeli'nin dünyanın dört bir tarafına dağıldığını ifade ederek, bu büyük trajediye siyasi çıkar ve kaygılar nedeniyle uluslararası toplumun seyirci kaldığını belirti.

Çiçek, Suriye'de meydana gelen iç savaşın başından bu yana, Türkiye'nin Suriye halkına kapılarını açtığını bildirerek, şöyle konuştu:

''Türkiye kurduğu kamplarda mültecileri ağırladı, insani yardım kuruluşları aracılığı ile gönderilen yardımların buralara ulaştırıldığını büyük bir memnuniyetle gördük. Batman'daki sivil toplum kuruluşları olarak bu insani girişimleri destekliyoruz.''

Çiçek, Suriyelilerle Dayanışma Platformu olarak yarından itibaren başlatacakları yardım kampanyasına herkesten destek beklediklerini, toplanan yardımların bir kısmı ile Batman'a yerleşen sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanacağını, kalan kısmının da Suriye'ye gönderileceğini kaydetti.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA