Ar-ge Odaklı Projeleri Konuştular

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürü Rasim Akpınar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Prof.Dr. Mustafa Güden’i makamında ziyaret etti.

Ar-ge Odaklı Projeleri Konuştular
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akpınar, müfettiş ve müfettiş yardımcılarının yer aldığı bir heyetle İYTE Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden’i ziyaret etti. Teknoparktaki Ar-Ge odaklı gelişmelerin gündeme alındığı toplantı, birlikte yenilen yemekle Sona erdi. İYTE kampüsü içinde yer alan İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan Ar-Ge odaklı Teknoparktaki gelişmelerin Son derece heyecan verici olduğunu kaydeden Akpınar, “İYTE, 20 yıllık bir üniversite olmasına rağmen ülkemizdeki en yenilikçi ve girişimci üniversiteler sıralamasında üst basamaklarda yer alarak bir başarı hikâyesine imzasını atmıştır” dedi

Teknolojiyi üreten ve ihraç eden bir ülke olabilmek için üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması, güçlenmesi ve işbirliğinin geliştirilmesinin öneminin altını çizen Akpınar, İYTE’deki gelişmelerin kendisini gelecek için umutlandırdığını açıkladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Prof.Dr. Mustafa Güden, üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması ile birlikte, sanayici, yatırımcı iş adamlarına yeni ufuklar açılacağını ve sanayinin bilimle buluşacağını, bu işbirliğinin bölgeye farklı bir dinamizm getireceğine inandığını ifade etti.

Üniversite ve sanayinin aynı platformda bir araya gelmesinin verimliği artıracağını anlatan Güden, “bu tarz toplantılar inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına yeni boyut kazandıracak ve ülkemizin yararına olacaktır” dedi.

Ziyaret, birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından Sona erdi .
Kaynak: İHA