İzmir'de Su Baskını Önleme Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen'de 3 milyon liralık yatırımla bölgede aşırı yağışlar sonrası ortaya çıkan sorunların çözüleceğini belirtti.

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İZSU'nun Mermerli Deresi'ndeki ıslah çalışmalarıyla birlikte ilçeye 6 kilometrenin üzerinde yağmur suyu hattı döşeneceğini kaydetti.

Yapılacak çalışmalarla birlikte ilçedeki Mermerli, Ahihıdır, Camikebir ve Seydinasrullah mahallelerinin yağmur suyu probleminin tarihe karışacağını ifade eden Kocaoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bölgede yaklaşık 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Mermerli Deresi'nin yatak temizliği ve yağmur sularını dere yatağına aktaracak kanal çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Mermerli Deresi'nin 1,5 km uzunluğundaki bölümüne taş duvar örülüyor, 571 metrelik bölümünde ise yatak temizliği ve düzenleme yapılıyor. Ayrıca yağmur sularının dere yatağına aktarılması için de 3 kutu menfez inşa ediliyor ve 6 kilometreden fazla hat döşeniyor.''

Dere ıslahının tamamlanmasından sonra yol ve benzeri şikayetlerin giderilmesi için de çalışmaya başlayacaklarını belirten Kocaoğlu, ıslah çalışması tamamlanan Asarlık deresi civarında da ağaçlandırma çalışması yapılacağı bilgisini verdi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA