'erk Sucuk' Üretime Başladı

Ahlat ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, yüzde 50 hibe desteğiyle açılan 'Erk Sucuk' üretime başladı.

Efser Gıda Limited Şirketi tarafından açılan, Erk Et Ürünleri Üretim Tesisi'nde imal edilen yüzde yüz dana kangal sucuk piyasaya çıktı.

Modern makinelerle, el değmeden üretimi yapılan Erk Sucuk, ilk etapta Bitlis ve ilçelerindeki gıda satış alanlarında satışa sunuldu.

Tesis hakkında açıklamada bulunan işletme sahibi Sabri Erkoç, et ürünleri imalat tesisinin, 360 metre kare kapalı alan üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sunulan, yüzde 50 hibe desteğiyle açıldığını söyledi.

Tesisin 600 bin lira maliyetle kurulduğunu belirten Erkoç, ''Tesiste sanayi tipi kıyma, karıştırma, hidrolik sucuk dolum, köfte form, gazlı vakumlu tabak kapatma makineleri, sucuk kurutma fırını, kavurma kazanı, diğer yardımcı makineler bulunuyor. Şu anda sucuk imalatımız başlamış durumda. İlerleyen günlerde köfte, kavurma ve kuşbaşılık kırmızı et imalatını da yapıp piyasaya sunacağız'' diye konuştu.

Sucuk alıp yemenin güven meselesi olduğunu kaydeden Erkoç, hayvanların kendilerine ait modern ve hijyenik mezbahada, veteriner kontrolünde kesildiğini ifade etti.

Erkoç, şunları aktardı:

''Bu aşamadan sonra et ürünleri üretim tesisimizde, işin uzmanları tarafından işleniyor ve el değmeden sucuk üretimi yapılıyor. Yöremizin hayvanlarından Efser Gıda adı altında Erk markasında yüzde yüz dana kangal sucuk imalatı yapıyoruz. Bölgemizde güvenilir ve helal sucuk yeme imkanını sağlamak istiyoruz. Çok olumlu tepkiler aldık. Ürettiğimiz sucuklar daha yeni ürün olarak piyasaya sunulmasına rağmen çok tutuldu. Sucuğun kilosunu 28 liradan satışa sunuyoruz.''

Tesiste 20 işçi çalıştırarak istihdama da katkı sunacaklarını belirten Erkoç, tesisin tam kapasite olarak faaliyete geçtiğinde, günlük 5 ton et işleneceğini ve 38 farklı türde et ürünü imal etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Selcan Bayar / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA