Chp'li Gök Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere Alt Komisyonu'nun toplanmasını talep ettiğini, önümüzdeki hafta toplantının yapılmaması halinde tekrar yazılı olarak başvuracağını bildirdi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Uludere'de 34 vatandaşın öldürülmesinin üzerinden 400 gün geçtiğini belirterek, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonu'nun AK Parti'li üyelerin engellemesiyle hala raporu hazırlamadığını iddia etti.

Komisyonun 14 Kasım 2012 tarihli toplantısında raporun yazım kararını aldığını, Aralık ayında da açıklanacağını ifade ettiğini belirten Gök, buna karşın 6 Aralık ve 13 Aralık 2012 tarihinde toplanacağı söylenen komisyonun toplanmadığını kaydetti.

Bunun üzerine 17 Aralık 2012'de yazılı olarak başvurarak toplantı yapılmasını istemesine rağmen herhangi bir cevap alamadığını dile getiren Gök, bugün de Komisyon Başkanlığı'na tekrar yazıyla başvurarak, komisyonun toplanmasını bir kez daha talep ettiğini söyledi.

Gök, ''önümüzdeki hafta toplantı yapılmadığı taktirde tekrar yazılı olarak başvuracağız ve AKP'nin maskesini bir kez daha düşüreceğiz'' dedi.

Komisyonun AK Parti'li üyelerinin hazırlanacak olan taslak rapordan haberdar olmadığını öne süren Gök, ''Genelkurmay ve iktidar, ölen sivil yurttaşların arasında PKK'lıların da bulunduğu izlenimini verecek delil üretme peşindedir. AKP'nin bu tavrı ve olayı örtme çabaları karşısında BDP'de 'kuzuların sessizliğine' bürünmüştür. BDP gerek Meclis ve gerekse Meclis dışı söylemlerinde Uludere olayını unutmuş görüntüsü vermektedir'' diye konuştu.

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nin önündeki patlamaya da değinen Gök, ''canlı bomba'' olduğunun ifade edildiğini belirterek, şunları söyledi:

''Sonuçlarını daha ayrıntılı olarak öğrenme şansımız olmadı ama bir terör hareketi olduğu anlaşılıyor. Terörden çok çekmiş ve halen çekmeye devam eden bir ülke, CHP olarak şiddetin ve terörün kim tarafından yapılırsa yapılsın her zaman karşısında olduğumuzun altını çiziyorum. Şiddetin herkes ortak bir tavır sergilediği anda ülkemizin gündeminden çıkacağına inanıyorum. CHP olarak gerçekleşen bu eylemi kınadığımızı ifade ediyorum.''

Muhabir: Esin Işık

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA