Bosna

Bosna-Hersek'te faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu Merhamet, geleneksel "Muratif Çato" ödülünü bu yıl TRT Boşnakça Masası Şefi Bekim Muftareviç'e verecek.

Muftareviç ödülünü, yarın Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro binasında Merhamet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek törende alacak.

Merhamet Derneği Basın Sözcüsü Ruşdiya Acoviç, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesini ve halkını hiçbir zaman unutmamış büyük hayırsever Muratif Çato'nun adını taşıyan ödülün 2003 yılından itibaren verildiğini söyledi.

İlk ödülün, Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'e verildiğini belirten Acoviç, söz konusu ödülün bugüne kadar ülkenin önde gelen edebiyatçılarına, sanatçılarına, ressamlarına ve Boşnak ulusunun önemli kişilerine verildiğini kaydetti.

Bu yıl ödül alacak tek kişinin Bekim Muftareviç olduğunu söyleyen Acoviç, "Muftareviç sayesinde Türk devlet adamları ve kurumları Merhamet'i tanıdı. Muftareviç, bugüne kadar hem Türkiye hem de Bosna-Hersek için çok önemli gayretler sarf etti" dedi.

Acoviç, Muftareviç'in TRT'deki görevinin yanı sıra, aynı zamanda Türkiye'nin üst düzey devlet adamlarının Yugoslav dilleri tercümanlığını da yaptığını kaydetti.

Muhabir: Meral Balota - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA