Arama Çalışmalarına Ara Verildi

Menderes Nehri'ne düştüğü varsayılan kayıp otomobili arama çalışmalarından dördüncü günde de sonuç alınamadı.

İzmir ve Aydın Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra İzmir ve Marmaris emniyet müdürlüklerine bağlı sualtı arama ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalara Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma Ekibi de katıldı.

Nehirde gün boyu sonar cihazıyla dip taraması yapılırken, metal tespit edilen noktalarda mıknatıs ve demir çubuklarla kayıp araç arandı.

Yarın yapılacak arama çalışmalarına Afyon Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi'nin sonar cihazının da kullanılacağı bildirildi.

-Tezcan'dan ziyaret-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, aramaların yapıldığı alana gelerek ailenin yakınlarına sabır diledi.

Arama çalışmaları hakkında bilgi aldığını belirten Tezcan, ''Daha fazla ekipmanın alana getirilmesi için girişimde bulunacağız'' dedi.

Öte yandan bölgede 20 yıldan bu yana balıkçılık yapan Mustafa Kabak isimli vatandaş, Menderes Nehri'ni çok iyi bildiğini, aracın nehrin dibinde bulunan derin kuyulara gömülmüş olabileceğini öne sürdü.

Söke'de toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan , eşi Necla Arslan ile çocukları İrem Arslan ve Eyüp Arslan'dan 3 gündür haber alamayan yakınları polise başvurmuş, yapılan MOBESE incelemelerinde Söke'ye bağlı Tuzburgazı ile Didim'e bağlı Balat köyleri arasındaki Menderes Nehri'ndeki köprüden bir otomobilin düştüğünün görülmesi üzerine nehirde arama çalışması başlatılmıştı.

Muhabir: Bahri Aşık-Muzaffer Yavaşoğlu / Gökmen Şireci / Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA