29 Milyon 785 Bin Dolar İhracat Yapıldı

Zonguldak'tan bu yılın ocak ayında, 2012'in aynı dönemine göre 1 milyon 71 bin dolar artışla 29 milyon 785 bin dolar ihracat yapıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, 2012'in ocak ayındaki 28 milyon 714 bin dolarlık ihracat performansı bu yılın aynı döneminde 29 milyon 785 bin dolara yükselten Zonguldak, en fazla ihracat yapan iller dağılımında 26. sırada yer aldı.

Sektör ihracat performansı değerlendirildiğinde kentten ocak ayında en fazla 22 milyon 793 bin dolar tutarında çelik, 2 milyon 236 bin dolar çimento cam seramik ve toprak ürünleri ile 1 milyon 542 bin dolarda kimyevi maddeler ve mamulleri ihraç edildi.

Söz konusu sektörlerde geçen yılın aynı dönemi kıyaslandığında çelik ihracatında artış olurken, çimento cam seramik ve toprak ürünleri ile kimyevi maddeler ve mamullerinde az da olsa düşüş görüldü.

Ocak ayında deri ve deri mamulleri, elektrik ve elektronik ile diğer sanayi ürünlerinde hiç ihracat yapılmadı.

Zonguldak'tan, ocak ayında en fazla ihracatın yapıldığı ülkeler arasında 11 milyon 92 bin dolarla Birleşik Devletler ve 5 milyon 710 bin dolarla İtalya'ya yapıldı.

Geçen yılın ocak ayında ihracat yapılan Avusturya, Beyaz Rusya, Hollanda, Katar, Litvanya, Macaristan ve Slovenya'ya bu yılın aynı döneminde ihracat gerçekleşmedi.

Muhabir: Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA