Yardıma Muhtaçlara Gönül Elçileriyle Ulaşılacak

Manisa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Kampanyası’nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Yardıma Muhtaçlara Gönül Elçileriyle Ulaşılacak

İl Özel İdaresi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş ve Manisa’daki protokol eşleri katıldı.

Toplantıda yapılan sunumla katılımcılara 2012’nin aralık ayında başlatılan kampanya hakkında bilgiler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı lokomotifliğinde yürütülen kampanya da çocuk, yaşlı, kadın ve engellilere ulaşmak ve destek olmak kampanyanın amaçları arasında ilk sırada yer alıyor. Kampanya kapsamında oluşan gönül elçileri ile yardıma muhtaç her vatandaşa maddi ve manevi destek verilecek.

Toplantıda kampanyanın tanıtımı ve kampanya kapsamında yapılacakların ele alındığını belirten Hafize Savaş, “İlk hedefimiz gönül elçilerinin sayısını arttırmak. Burada kaymakam eşleri de var. İlçelerimizde de çalışmalarımıza başlayacağız. Daha sonra çeşitli sosyal aktivitelerle projemizi geliştireceğiz. Projede hedef kitlemiz çocuklar, kadınlar, şehit aileleri, engeliler, engelli yakınları, yaşlılardır. Bu kişilere yönelik çalışmalar yaparak farkındalık oluşturacağız. Toplumda maalesef bireyselleşen bir yapı var. Bireysellik ve bencillik toplumun farkında değil. Yardıma ihtiyaç duyan kişilere gönül elçileriyle yardım eli uzatmayı hedefliyoruz. Bunu da bütün toplumun her kesimine ulaştırarak, farkındalık yaratma ve daha sonra da küçük küçük yardımlarla Manisa’nın her yerine ulaşmaya çalışacağız. Örneğin, mahallemizdeki yaşlıları tespit ederek, onların ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Evlerinin temizliğinde olsun elimizden ne geliyorsa onu yapabiliriz. Zaman zaman hatırlarını sorabiliriz. Öğretmen olan bir gönül elçisi ücretsiz ders verebilir. Engelli çocuğu olan bir aileye destek verebiliriz. Maddi manevi her tür desteği verebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA