'Usta'Ya Teşekkür Plaketi Ali Talak'tan

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) düzenlediği 2. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivaline destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, engelli gençlere destek olan Devlet sanatçısı Turgay Tanülkü’ye plaket verdi.

'Usta'Ya Teşekkür Plaketi Ali Talak'tan

CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Kültürpark Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde Yön Tiyatrosunun oynadığı Engelliler tarafından ilk defa sahnelenen, araçları sapa bir yolda bozulunca yolda kalan dört kişi ile karşılaştıkları iki köylünün hikayesini anlatan “Kamyon” adlı oyununu izledi. Mehmet Baydur'un yazdığı, danışmanlığını Devlet Sanatçısı Turgay Tanülkü'nün yaptığı oyun izleyenler tarafından uzun süre alkış aldı.

Oyun, engelli gençlerin eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında ne kadar başarılı olabileceğini göstermek amacıyla Yön Sanat Atölyesi desteğiyle sergilendi. CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, gecenin sonunda oyunu çok beğendiğini belirterek engelli gençlere destek olan ve aynı zamanda oyunun danışmanlığını yapan Devlet Sanatçısı Turgay Tanülkü’ye plaket verdi. Tanülkü, “Engelliler için emek harcandığında karşılığını mutlaka veriyor” dedi ve teşekkür etti.
Kaynak: İHA