Kuyap Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi’nin (KUYAP) tanıtım toplantısı, Sivas’ta gerçekleştirildi.

Kuyap Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

KUYAP, Avrupa Birliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen ve aralarında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu 5 odanın finansmanıyla uygulamaya konuldu. Projenin tanıtım toplantısı Sivas Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sivas Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, işletmeleri çağın gereklerine ayak uydurabilmesi için proje hazırlamaya devam edeceklerini açıkladı.

Yıldırım, “Günümüzde rekabetin şekli değişti. İşletmelerin ayakta kalabilmesi için teknoloji ve sermaye yeterli değil. Odalar açısından da hizmetin şekillerinin değişmesi ve çeşitlenmesi lazım. İşte bu projeleri bunun için yapıyoruz. İşletmelerimizi çağın gerekliliklerine hazırlamak için yapıyoruz. Bildiğiniz gibi Kodak dünyanın en önemli fotoğraf makinesi üreticisi idi. 131 yıl önce kurulan şirket bundan 30 yıl önce de ilk dijital fotoğraf makinesini üretmişti. 20. Yüzyılda sektörün % 90’ına hakimdi. Ancak ne oldu? Değişen beklentilere uyum sağlayamadı ve battı. Teknolojisi yok muydu, sermayesi yok muydu? Vardı ama yanlış yönetim ve stratejiler nedeniyle iflas etti” dedi.

TOBB AB Daire Başkanlığından Dr. Esin Özdemir’i proje hakkında bilgiler verdi. Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’da bir konuşma yaparak projenin işletmeler ve oda açısından başarılı olmasını dilediler.

Toplantıda KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco'yu projenin tanıtım sunumunu yaptı. Konuşmasında, uyum yeteneğinin tanıtımını yapan Carlo Penco, yeni koşullara uyum sağlamak için, değişimin hayatın gerçeği olduğu bilinciyle davranış biçimlerinin de yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kaynak: İHA