İsa Mulaj Açıklaması

Öncü Eğitimcilerin düzenlediği V.

İsa Mulaj Açıklaması
Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda bildiri sunmak üzere Kosova’dan gelen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un amcazade torunu İsa Mulaj, İstanbul’u gezdi.
İsa Mulaj, sempozyumda sunduğu tebliğde, “Dünyanın birçok yerindeki bilim adamları Mehmet Akif ile ilgili birçok bilgiye sahip iken ailesi olarak biz, Kosova ve Arnavutluk’taki eğitim kurumları onu bilmiyorduk” dedi.

Mulaj, Mehmet Akif’in paha biçilmez bir değere sahip geçmiş, bugün ve gelecekle ilgili açık dersler veren milli marşlar yazdığını anlattı.

Kosovalı tarihçilerin Miloş Obiliç’i kahramanlaştırmaya, Kalküta’dan Rahibe Teresa’yı çalmaya devam ettiğini anlatan Mulaj, şöyle konuştu: “Arnavutluk’takiler Romanyalılardan aldıkları müzikle milli marşlarını çalmaktalar. Böylece başka milletlerin tarihini ve kimliklerini edinmekteler de Mehmet Akif hakkında sessiz kalmaktadırlar.”
Öncü Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Erenoğlu da, İsa Mulaj’ın sempozyuma katılmasının çok yararlı olduğunu, bundan sonraki bu tür değerli isimlerin sempozyuma katılmaları için çaba göstereceklerini söyledi.

İsa Mulaj sempozyumdan sonra Öncü Eğitimciler Derneğinin Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Birimi Koordinatörü Ahmet Özcan rehberliğinde İstanbul’u gezdi. Büyük Çamlıca Tepesi, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümünden öğretim görevlileri ile görüşmeler, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Balat gibi yerleri gezen İsa Mulaj, ÖNDER Derneği yöneticileriyle de bir araya geldi.
Kaynak: İHA