Cizre’de Yüksekova Gerginliği Devam Ediyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki kişinin öldüğü olaylara esnafın kepenk kapatarak tepki gösterdiği Cizre’de, izinsiz gösteri yapmak isteyen göstericiler polisle çatıştı.

Cizre’de Yüksekova Gerginliği Devam Ediyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dünden bu yana devam eden Yüksekova gerginliği sürüyor. Yüksekova’daki olaya esnafın kepenk açmayarak tepki gösterdiği Cizre’de sokaklar yine savaş alanına döndü. Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarında toplanan çoğu küçük yaşta çocukların oluşturduğu bir grup gösterici izinsiz gösteri yapmak istedi. Mezbahane sokağı ve Nusaybin Caddesi'nde çöp konteynerleri ve taşlarla yola barikat kurup yolu trafiğe kapatmak isteyen gösterici grup olay yerine sevk edilen polis panzerleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'na (TOMA) taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin yaptığı uyarı anonslarına rağmen dağılmayan göstericilere polis tazyikli su, gaz bombası ve plastik gaz mermileri ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

Göstericilerle polis arasındaki olaylar ara sokaklarda devam ederken, ilçenin kritik noktalarında polis zırhlı araçlarla beklemeye başladı.

Kaynak: İHA