Bursa Yan Sanayide De Merkez Olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte raylı sistemlerin gelişmesi noktasında emin adımlar atıldığını belirterek, yerli tramvay üretiminin yanı sıra yan sanayi parçalarının da Bursa'da üretilmeye başlandığını bildirdi.

Durmazlar Makine'yi ziyaret ederek yerli tramvay üretimi çalışmalarını yerinde inceleyen Altepe, raylı sistemlerde Bursa'nın öncü olduğunu söyledi.

Bursa'nın raylı sistemlerin dünyadaki üretim merkezlerinden biri haline geleceğini belirten Altepe, "Tramvay imalatının sürdüğü Bursa'da bir yandan BursaRay ve metro araçlarımızın ihalesine çıkıp, onları yapıma hazırlarken diğer taraftan da Fransız firmalarının ürettiği hızlı trenlerin altyapısını üretmeye başladık" dedi.

Bursa'nın güçlü potansiyeline dikkati çeken Altepe, "Hızlı tren parçalarının ana parçaları olan bogieler (buji) de Bursa'da Durmazlar tarafından üretiliyor. Bursa'da tramvay, metro ve hızlı trenle ilgili imalatlar başlamış oldu. Aynı zamanda raylı sistem araçları üretilirken yan sanayi de gelişiyor. Bursa, sadece araçlarıyla değil yan sanayiyle de bu sektörde dünyanın önemli bir merkezi olma yolunda hızla ilerliyor" diye konuştu.

Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da Türkiye'de olmayan bir sektöre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe vesilesiyle adım attıklarını ifade ederek, "Türkiye'de böyle bir sektör yoktu. Altepe, vesile olunca biz de bu işi yapmaya talip olduk ve altından kalktık. Bursa'da üretilen bu tramvaylar 2-3 aydan bu yana günlük 9-10 bin yolcu taşıyor. Amacımız doğrultusunda ilerliyoruz. İnşallah hızlı treni de bir gün Durmazlar ailesi olarak yaparız" dedi.

Durmaz, başarının haklı gururunu yaşadıklarını kaydederek, bundan sonraki süreçte sektörün gelişmesini, Bursa'da sanayicilerin daha çok iş yapmasını ve bu sayede de Türkiye'nin kalkınmasını amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA