Bursa'daki Doğalgaz Faciası

Bursa'da 3'ü çocuk beş kişinin öldüğü facianın ardından açıklamalarda bulunan Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, alınacak küçük tedbirlerle karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilebileceğini söyledi.

Bursa'daki Doğalgaz Faciası

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi'nde 5 kişinin doğalgazdan zehirlendiği evde incelemelerde bulunan Oda Başkanı Ali Uluşahin, banyodaki şofbenlerin gözle bile kontrol edilebileceğini söyledi.

Yaşanan karbonmonoksit zehirlenmesinin Bursa ve Türkiye için son olmasını dileyen Uluşahin, "Vatandaşlarımız, alacakları küçük tedbirlerle, karbonmonoksit oluşsa bile, uyarıcı cihazlarla zehirlenmelerin önüne geçilebilir. Karbonmonoksit detektörleri evlerde uygun yerlere takılmalı. Bunun dışında gözle bile kontrol edilebilir. Banyodaki şofbeninizde eğer mavi renk yanıyorsa karbondioksit gazı açığa çıkıyor demektir. Ama sarı alev varsa, o sarı alevin çıktığı her yerden karbonmonoksit gazı çıkıyor demektir" diye konuştu.

Vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Uluşahin, "Alınan tedbirler maalesef yetersiz. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorum. Kullanılan cihazların periyodik kontrolleri yapılmıyor. Zemin kat ile 3. kat arasında doğalgaz havalandırması açısından bir fark yok. Vatandaşlar mutlaka doğalgaz bacalarının çok iyi havalandırılıp havalandırılmadığını kontrol etsinler. Karbonmonoksit alarm cihazlarının pillerini de kontrol etsinler" diye tavsiyelerde bulundu.
Kaynak: İHA