Başkan Ok, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye tarafından eski hal binasının olduğu yerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Ok, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Belediye Başkanı İsmail Ok, yapımı devam eden Zağnos Paşa Meydanı ve Katlı Otopark inşaatını inceledi. Başkan Ok, Balıkesir Belediyesi’nin Balıkesir halkının istekleri doğrultusunda, şehircilik anlamında faydalı olacak her şeyi yapmaya çalıştığını, ama bazılarının şikayetler yoluyla bunları engellemeye çalıştığını söyledi.

Ok, "Zağnos Paşa Camii ve Karesi Türbesi ile çevrili olan eski hal binasının bulunduğu alanda katlı otopark inşaatına devam ediliyor. Kaba inşaat ay sonunda tamamlanacak ve ocak ayında tamamen bitecek. Otoparkın üst zeminine peyzaj düzenlemesi yapılacak. Bilindiği gibi eski hal binası yıkılmadan önce şikayetler olmuş, yıkım durdurulmuştu. Yıkımdan sonra da yeni şikayetler olmuş, olay mahkemeye intikal etmişti. Biz, ‘Zemin altına iki katlı otopark yapıyoruz’ desek de, birileri buraya AVM yaptığımızı iddia etti. Oysa bu zeminin sadece yüzde 18'lik bölümüne kafe, pastane, lokanta gibi sosyal amaçlı, sökülüp takılabilen yapı yapılacaktı. Ama bu şikayetler sonucunda bu binayı da iptal ettik. Daha doğrusu mahkeme, kararını vermeden önce sivil toplum kuruluşları ve Mimarlar Odası’nın istekleri doğrultusunda bunu iptal ettik. Akabinde de mahkeme bunu durdurmuştu. Ama Balıkesir'in gelişmesine engel olmaya çalışanlar, bu inşaatı da durdurmaya çalıştılar. Oysa burada zemin altına katlı otopark yapılıyor, meydanın altı değerlendiriliyor" dedi.

Başkan İsmail Ok, inşaatta çalışan işçilerle de bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA