Avcı atanamayan öğretmenlerle ilgili konuştu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir televizyon programında atanamayan öğretmenlerle ilgili konuştu.

Avcı atanamayan öğretmenlerle ilgili konuştu
CNN Türk'te Başka Şeyler programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlerle ilgili konuştu. Avcı, 'Çaresizlik içinde seslerini duyurmaya çalışıyorlar, o sesleri duyuyoruz. Yaptığımız çalışmalarla bu şikayetleri azaltacak politikalar geliştiriyoruz' dedi.

'O arkadaşlarımızı bir kere daha üzmek istemem ama olmuyor' diyen Avcı, 'Çünkü bunlar çok hesap kitap neticesinde alınması gereken kararlar. O karralarında hangi bütçe imkanları, hangi personel kadro, norm kadro, stratejik planlar, istihdam projeksiyonları hesaba katılarak bu kararların alınması gerektiğini ve alındığını o arkadaşlarımız aslında biliyorlar. Ama ne yapsınlar onlar da çaresizlik içinde ister istemez sosyal medyadan seslerini duryurmaya çalışıyorlar, o sesleri duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu zamanında başlatılmış ve yine Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer zamanında devam ettirilmiş olan bir çalıştaya dikkat çeken Avcı, 'Benim göreve başladığımın haftası da nihai rapor sunumunun yapıldığı bir çalıştay. Öğretmen İstihdamı Projeksiyonları Çalıştayı. Yani 2023 yılına veya ondan sonrasına yönelik hangi alanlarda, hangi illerde, hangi okullarda ne kadar öğretmene ihtiyacımız olacak. Bununla ilgili olarak 3-4 yıla yayılmış bir çalışma yapılmış. Şimdi genç arkadaşlarımız diyebilirler ki;'peki bu niye 20 sene önce yapılmadı?'Haklılar keşke bu 40 sene önce başlatılsaydı. Ama zararın neresinden dönülse kardır' şeklinde konuştu.

Avcı, daha sonraki yıllarda şikayetleri olabildiğince azaltacak bir politika geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. BEYAZ GAZETE