Aşırı Sürate Kardeş Tepkisi

Diyarbakır’da bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Bingöllü Memduh Mert’in kardeşi Cengiz Mert, ağabeyine çarpan sürücünün hız limitini aşarak ölümüne sebep olduğunu ve yargının gereken cezayı vermesini istediklerini söyledi.

Aşırı Sürate Kardeş Tepkisi

Karlıova ilçesinde hayvancılık yapan ağabeyi Memduh Mert’in (40), her yıl kış mevsiminde hayvanlarını Diyarbakır’a götürdüğünü belirten Cengiz Mert, ağabeyinin Diyarbakır’a gidişinin 3. gününde aşırı sürat yapan bir sürücünün aracıyla çarpması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Ağabeyinin Diyarbakır’a bağlı Dımıli köyü mevkiinde yol kenarında yürüdüğü esnada, aşırı surat yapan bir aracın çarptığını iddia eden Mert, “Ağabeyim Karlıova’da hayvancılıkla uğraşıyordu. Her yıl kış mevsiminde Diyarbakır’a giderdi. Bu sene de yaklaşık 10 gün önce çocuklarını alarak Diyarbakır’a gitti. Gittiğinin 3. günü Dımıli köyü mevkiinde yol kenarında yürürken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Çarpan kişi de kazadan sonra karakola gidip teslim olmuş. Görgü tanıklarının ifadelerine göre araç sürücüsü kaza anında aşırı hız yapmış. Ağabeyim bu şahıs yüzünden hayatını kaybetti ve 8 çocuğu yetim kaldı. Karakolda arabanın takla attığını söylemiş. Araba takla falan atmamış, aşırı sürat yaptığı için kardeşime çarpmış. Biz, kazanın araştırılmasını ve çarpan şahsın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA