Validen Kamu İnşaatları Uyarısı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapılan okul binalarının çocuklara "mezar" olsun diye değil, bir yaşam alanı olsun diye yapıldığını bildirdi.

Valiikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Halk Eğitim Merkezinde resmi kurum müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının teknik personelinin katıldığı toplantıda vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için göreve geldiği günden beri mesai kavramı gözetmeksizin canla başla çalıştıklarını vurguladı.
Kurum yetkilileri, inşaat kontrolörleri ve teknik elemanları işlerini ciddiyetle yapmaları uyarısında bulunan Demirtaş, şunları kaydetti:
"Zaman zaman yapımı devam eden okul inşaatlarını geziyorum. Gezip gördüğüm ve eksiklikleri sorduğum teknik elemandan ses çıkmıyor. Bu bir duyarsızlıktır. Biz bu binaları yaparken çocuklarımıza mezar olsun diye yapmıyoruz. Bir yaşam alanı olsun diye yapıyoruz. Adıyaman'da çoğu kurum bir kamu hizmet binası ihalesini yaptıktan sonra kenara çekiliyor. Yapılan işin kontrol ve denetimini dahi yapmıyor. İnşaat bitip teslim aşamasına gelindiğinde yapılan işi görüyor. Eğer biraz bu memleketi seviyorsak herkes işini vicdanının sesini dinleyerek sağlam yapsın. Bundan sonra gerek kurum amirlerimiz gerekse de kurumların teknik personeli işine dört elle sarılacaktır. Bize dürüst ve namuslu bir şekilde çalışacak adam lazım. Hepimizin amacı çocuklarımıza ve ailelerimize helal ekmek yedirmektir. Akşam eve gidip başımızı yastığa koyduğumuzda hepimizin vicdanı rahat olmalıdır. Bu çok önemli ve onurlu bir şeydir. Onun için herkes aklını başına alsın. Bundan sonra kesinlikle hata istemiyorum. "
- Kontrol şekli uyarısı
Özellikle inşaat mühendislerinin yapılmakta olan bir inşaatın her sürecini teker teker takip etmesini isteyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Ben hiçbir teknik elemanın, müteahhidin aracına binerek gidip işini kontrol etmesini tasvip etmiyorum. Başkalarının kalplerine kuşku düşürse o zaman bizim burada yaptığımız işin hiçbir anlamı kalmaz. Çok şükür bizim kendi araçlarımız var. Bu konuda sıkıntısı olan bana gelsin. Bizim kapımız 24 saat sizlere açıktır. İşlerimizi ciddiyetle takip edeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız vatandaşımızın kamuya olan güvenini sarsıcı işlem ve hareketlerden kaçınacaktır. Bu toplantımızın tek amacı bu memlekete nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesidir. Çünkü biz bu millete efendilik yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu memlekete hizmet ederek güzel eserler bırakırsak bu bizi mutlu eder. Bundan sonra bütün kurumlarımızdan hizmet anlamında daha fazla duyarlılık bekliyorum. 2013 yılını geride bıraktığımız şu günlerde yapılan hizmetlerin artarak devamını diliyorum."
Kaynak: AA