Nazilli'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Türkiye'de son yıllarda büyük bir kalkınma hamlesi başlatıldığını, bunun temelinde girişimciliğin yattığını ifade ederek, Türkiye'nin daha iyi yerlere taşınmasının girişimcilerin elinde olduğunu belirtti.

Nazilli Ticaret Odası, Aydın İŞ-KUR Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"ni bitiren kursiyerlere sertfika verilmesi için Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Okur, ilçenin "uzun yaşam merkezi" olma yolunda ulusal ve uluslararası düzeyinde iyi bir üne sahip olduğunu, bu ünü ticari kapasite açısından iyi bir şekilde değerlendirebileceğini kaydetti.

Girişimciliğin önemine değinen ve kursların yeni girişimcileri ortaya çıkarmasını beklediklerini belirten Okur, "Girişimcilik günümüzün üretim araçlarının en önemlileri arasında. İktisadi bir değer olmanın ötesinde, toplumsal ve politik olarak da çok önemli" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da Nazilli'nin de, Türkiye'nin de girişimcilerle daha çok kalkınacağını ifade etti.

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ise, Türkiye'de son yıllarda büyük bir kalkınma hamlesi başlatıldığını, bunun temelinde girişimciliğin yattığını ifade etti.

Türkiye'yi daha iyi yerlere taşımanın girişimcilerin elinde olduğunu söyleyen Arslan, "Girişimcilik katma değer, üretmek, istihdam demektir ve bu yüzden girişimcilik zenginlik demektir. Bölge ve coğrafya olarak her türlü imkana sahip olmamıza rağmen yeni yatırımların çok az olması bir yerde yanlış yaptığımızı veya noksanlığımız olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, girişimcilikle ilgili bütün projelerde yer almaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 117 girişimciye sertfika verildi.

Kaynak: AA