Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesinin Dayanışma Yemeği..

Didim’e bağlı Akbük’te kurulan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi'nce, Akbük’te kurulacak Cemevi için dayanışma yemeği düzenlendi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesinin Dayanışma Yemeği..
Yemekte Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, yapılacak cemevinin inşaat ruhsatını şube başkanına verdi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesi, Akbük’te kurulacak Cemevi için dayanışma yemeği düzenlendi.

Dün Akşam saat 20:30’da Garden Of Sun Otel’de düzenlenen yemeğe Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ve eşi, CHP’li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şube Başkanı Okay Gümüş Akbük'te yapılması planlanan Cemevi için bu yemeği düzenlediklerini belirterek, emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Yemekte Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesine katkı sunan Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı’ya, Akbük Belediye Meclis üyelerine ve katkı sunan kişilere teşekkür plaketi verildi.

Plaket töreninde konuşan Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı Akbük’tye yapılması planlanan Cemevi için Meclis kararları aldıklarının ve söz konusu araziyi belediye adına tapulaştırma yaptıklarını söyledi.

Akbük Cemevi için 1600 m2 yerin ayrıldığını belirten Sandalcı “Alınan karara evet oyu vererek destek olan Meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle bu arazi 25 yıl süreyle bedelsiz olarak Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şubesine verilmesi kararını aldık. Bu kararın onay makamı İçişleri Bakanlığı, bu konuda yazışmalar yaptık ve kısa sürede bunun onayını bekliyoruz. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Başkan Sandalcı kendisini farklı bir kültür olan Karadeniz kültürü ile yetiştiğini fakat Akbük’te Alevi arkadaşlarını tanıma fırsatı bulduğunu belirtti.

Akbük’te Cemevinin kurulmasıyla ilgili atılan adımların bir zorunluluk olduğunu belirten Sandalcı “Bizim bu konudaki niyetimizi düşüncelerimizi Ankara’da duyar. Alevilerin taleplerini çözecek yer TBMM’dir” dedi.

Başkan Sandalcı kendisine sunulan plaketin karşısında Şube yönetimine bir hediye vermek istediğini belirterek “Bu binanın inşaat ruhsatını şube başkanımıza veriyorum, her ne kadar tahsis süreci tamamlanmamış olsa da Alevi arkadaşlarımızın kendi kültürünü başka kültürlere anlatabileceği bir mekana ihtiyacı vardı. Bu noktada bizler atılan her adımın yanında olacağız” dedi ve ruhsatı Okay Gümüş’e verdi. Gümüş Başkan Sandalcı’ya teşekkür etti.

Plaket töreninin ardından sahneye Ünlü Sanatçı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar sahne aldı. Çandar sazıyla söylediği eserlerle yemeğe katılanlara hoş vakit geçirtti. Yaklaşık 45 dakika sahnede kalan Çandar’ın ardından yerel sanatçılar sahne aldı. Yemekte ayrıca Akbük cemevi için katılanlardan bağış toplandı.
Kaynak: İHA