Çghb Oyuncuları Şırnak'ta

Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı televizyon programının oyuncuları Şırnak Valisi Hasan İpek'in eşi Gülten İpek'in girişimleriyle Şırnak'ta sahne aldı.

Bir otelin konferans salonunda düzenlenen tiyatro oyununa Şırnaklılar büyük ilgi gösterdi. Yaşanan yoğun ilgi karşısında Vali İpek, oyunculardan salon dışında bekleyen vatandaşlar için 2 seans yapmalarını istedi. Birçok seyirci oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.
Oyuncular Metin Keçeci, Nazmi Karaman, Hamdi Kahraman ve Gülsüm Alkan yöreye has giydikleri elbiselerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Oyuncular ayrıca Kürtçe diyaloglar eşliğinde türküler söyledi.

Vali İpek ve eşi, oyunculara Şırnak'ı simgeleyen "Hz. Nuh'un Gemisi" maketi, el dokuma kilim ve bal hediye etti.
Oyunu çok beğendiklerini ifade eden seyircilerden Mesut Caner, Vali İpek'in eşine teşekkür ederek, "Şırnak halkı için böyle bir şey düşünülmesi çok güzel bir davranış. Çok eğlendik. Bunun devamını diliyoruz" dedi.

Elif Taşkın da çok eğlendiklerini belirterek, "Son zamanlarda Şırnak'ta sosyal aktiviteler gittikçe artıyor. Bizler burada üniversite öğrencileriyiz. Bu tür aktivitelerin olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Vali İpek da yaptığı açıklamada, "Çok güzel Hareketler Bunlar" ekibinin Şırnak'a gelmesinin bir milat olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
"İnsanlarınız huzur ve barış içerisinde yaşamanın, hayatta olmanın mutluluğunu Şırnak'ta olmanın mutluluğunu bundan sonra daha çok yaşayacak diye düşünüyorum. Sevgili eşimin aklına geldi. Çok Güzel Hareketler Bunlar, Türkiye'de çok fazla beğenilen ve sevilen bir ekip. Şırnak'ta inanılmaz rağbet gördü. Burada bin 200 kişiye hitap edecek bir organizasyon yapmıştık ama 3-5 binleri geçen talepler oldu. Geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum."
Vali İpek'in eşi Gülten İpek de Şırnak'ın çok güzel hareketlerle anılmasını istediklerini belirterek, "Bu tür aktivitelerimiz devam edecek. Çalışmalarımız devam ediyor ve süreklilik arz edecek" diye konuştu.

Oyunculardan Gülsüm Alkan da ekip olarak Şırnak'ta bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirerek, "Bizde buranın çocuklarıyız ve Hakkariliyiz. Buranın aslında sanata aç olduğunu biliyorduk. Bu ihtiyacı giderebiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Oyuncu Nazmi Karaman ise Vali İpek'ten Şırnak'a modern ve büyük bir tiyatro salonu yapmasını istedi ve gelecek sene daha büyük bir izleyici kitlesine oyun sahneleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA