Antalya'da deprem paniği

Saat 19.31'de merkez üssü Antalya Körfezi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Antalya'da deprem paniği
Antalya'da akşam saatlerinde 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre deprem saat 19.31 sıralarında oldu. Depremin merkez üssü ise Antalya Körfez olarak açıklandı.

Saat 19.31'de merkez üssü Antalya Körfezi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Antalya ve çevresi bu akşam Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. Deprem Antalya ve ilçelerinde kısa süreli paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün, merkez üssünü Antalya Körfezi olarak saptadığı deprem saat 19.31'de meydana geldi. Körfezin Akdeniz açıklarında ve deniz tabanından 88.6 kilometre derinliğindeki deprem, Antalya kent merkeziyle doğu ilçeleri Manavgat, Serik ve Alanya'da şiddetli hissedildi. Deprem, Mersin'in Anamur ile Konya'nın Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde de hissedildi.

Sarsıntıyla birlikte Antalya kent merkezinde evlerinden ve işyerlerinden sokaklara çıkanlar oldu. Yetkililer, ilk belirlemeler göre depremin can kaybı ve hasara yol açmadığını söyledi.