Müsteşar Soluk, Yozgat'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi kapsamında Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde kurulan şantiyede incelemelerde bulundu.

Soluk, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas ve Sivas-Erzincan güzergahındaki şantiyeleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Ankara-Sivas arasının tren için zor bir güzergah olduğunu ifade eden Soluk, "Güzergahta toplam 70 kilometre uzunluğunda tüneller var. O tünellerin 9'u şu anda bulunduğumuz Akdağmadeni şantiyesinin sorumluluğundaki 49 kilometrenin içerisinde. 5 bin 300 metrelik uzunluğuyla da en büyük tünel, bu güzergahta bulunuyor. 2015'in mayıs ayına kadar Ankara-Sivas arasındaki bu bölümün tamamlanması hedeflenmiştir" diye konuştu.

Ankara-Sivas güzergahının üstyapı ihalesinin 2014'te yapılacağını belirten Soluk, "İnşallah, 2016-2017 gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni bağlanmış olacak. Çalışmalar devam ediyor. Şimdi de burada devam eden 5 bin 300 metre uzunluğunda ki bir tünelin çalışmalarını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Şantiye şefi Sinan Albayrak ise Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin Yozgat etabının Araplı köyünde başladığını ve Akdağmadeni ilçesine bağlı Dokuz köyünde sona erdiğini belirtti.

Bu güzergahın 49,7 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getiren Albayrak, "Projede 9 tünelimiz ve 8 viyadüğümüz mevcut. Tünellerin toplam uzunluğu 18,3 kilometre, viyadüklerin uzunluğu ise 2 bin 700 metredir" diye konuştu.

Albayrak, projede 850 personelin 210 iş makinesiyle 24 saat esasına göre çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bulunduğumuz bölge, Ankara-Sivas hattının coğrafi ve iklim koşulları olarak en zor bölümüdür. Tünelde 800 metre civarında ilerleme katettik. 850 personelin yaklaşık yüzde 80-85'i bu bölgenin insanı. Bu yönüyle, çalıştığımız bölgenin ekonomisine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Lojistik destek için de bu bölge esnafını kullanmaktayız. Bu anlamda bölge ekonomisine ciddi katkı sağlanmaktadır."
Kaynak: AA