Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında Trabzon'da üniversite öğrencileri tarafından bayat ekmeklerden yapılan yemeklerin yer aldığı kermes açıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi öğrencilerince Sanat Sokağı'nda açılan kermes ile bayat ekmekten yapılan yaklaşık 15 farklı yemek vatandaşların beğenisine sunuldu.
Kermeste sunulan yemekler ile halkı bayat ekmek konusunda bilinçlendirmek istediklerini belirten KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Harun Kahveci, "Öğrencilerimizin bu sene gördüğü topluma hizmetle ilgili bir ders kapsamında Toprak Mahsulleri Ofisi ile ekmek israfının önlenmesi adına faaliyet yaptık. Öğrencilerimiz kendi emekleriyle yurtlarda ve evlerde yaptıkları bayat ekmeklerle yemekler hazırladılar ve halka sunmaya başladılar. Böylelikle halka ekmek israfı konusunda farkındalık anlatılmış olacak" diye konuştu.

Kahveci, elde edilen gelirin kentte ihtiyaç sahibi köy okullarına gönderileceğini kaydetti.

Toprak Mahsulleri Şube Müdürü Vahit Özer ise 10 aydır ülke genelinde devam eden kampanyanın israfın önlenmesi konusunda önemli başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Bugün bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için öğrencilerimiz bir etkinlik düzenledi.

Bu etkinliği tüm halkımızla paylaşıyoruz. Türkiye'de günde 6 milyon, yılda ise 2 milyara yakın ekmek israfı yapılıyor" ifadelerini kullandı.
Bir gün süreyle açık kalacak kermeste öğrenciler, yaptıkları yemeklerin sunumunun yanı sıra kampanyayla ilgili broşürleri de halka dağıtacak.
Kaynak: AA