Tema’dan Gönüllülere Çölleşmeyle Mücadele Çağrısı

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanarak gelecek nesillere aktarılması için TEMA gönüllüsü olma çağrısı yaptı.

Tema’dan Gönüllülere Çölleşmeyle Mücadele Çağrısı

Uluslararası Gönüllüler Günü’nde vatandaşları TEMA gönüllüsü olmaya davet eden Mehmet Özdemir, günümüzde gönüllülük ve sürdürülebilirliğin önem taşıdığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye’de sivil toplumun önemi ve gücünün her geçen gün artığına işaret eden Özdemir, “Belki de ilk kez sivil toplum, ülkemizde sesini bu kadar çok yükseltiyor, duyarlı insanlara ulaşıp onları gönüllü olarak harekete geçirebiliyor. Çünkü bilgi ve becerilerini toplum yararına kullanan ve bunun için hiçbir maddi karşılık beklemeyen gönüllülerin bir araya gelerek neleri başarabileceklerini artık herkes biliyor, herkes onlara güveniyor.

Gönüllüler artık her alanda hayatın içinde. Felaketlerde ilk onlar yardıma koşuyor, kurtarıyor, yaraları sarıyor. Topraklarımıza, ormanlarımıza, kültürel mirasımıza yönelik saldırılara ilk onlar el koyuyor. Eğitimsizliğe mahkum edilen geleceğimizin sahibi çocuklarımızın ilk onlar ufkunu genişletiyor” dedi.

TEMA Vakfı gönüllülerinin 1992 yılından beri 21 yıldır toprağa ve yaşama sahip çıktığının altını çizen Özdemir, “Toprağı, ormanı, merayı suyu, yani yaşamın kaynaklarını sahiplendiniz. Her geçen gün sayılarınız çığ gibi arttı. Siz toprağa, havaya, suya gönüllü olduğunuzu gösterdiniz. Siz, hayatı geleceğe taşıyanlarsınız. Akıp giden topraklar, çamur akan dereler, yakılan daralan ormanlar, kirlenen sular, sizin derdiniz oldu. Topraktaki solucanın, deredeki balığın, havadaki kuşun, halkın ve tüm canlıların yaşamına sahip çıktınız. Yaşamın kaynakları yoksa biz de yokuz dediniz. Kırsal kalkınma projeleri ile çaresiz köylerimize çare oldunuz. 10 milyon fidanı, 8 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturdunuz. Toprağı ve meraları yasalarına kavuşturdunuz.. Her yaştan, her meslekten yarım milyona yaklaşan gönüllülerle ününüz kıtalar aştı, ardı ardına ödüller aldınız. Verimsizleşen çölleşen, rant ve oy uğruna kurban edilen yaşam kaynağı topraklar, ormanlar, kuruyan dereler, çevreyi, ekolojiyi dikkate almayan vahşi madencilikle yasalar içinde mücadele eden sizlersiniz. Yaratanımızın bize sunduğu, ancak yarını düşünmeden bozduğumuz doğayı dengesine kavuşturmaya, kutsal vatanımızı cennet yapmaya, topraklarımıza, ormanlarımıza, su kaynaklarımıza sahip çıkmaya, temiz, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre oluşturmaya gönüllüsünüz” diye konuştu.

Özdemir, Uluslararası Gönüllüler Günü”nde vatandaşları Türkiye’nin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanarak gelecek nesillere aktarılması için TEMA Vakfına gönüllü olmaya çağırdı.
Kaynak: İHA