Nelson Mandela'nın Ölümü

Güney Afrikalı Müslümanlar Derneği (SAMNET), ülkenin ilk siyahi devlet başkanı Nelson Mandela'nın ölümü nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Güney Afrikalı Müslümanların, Güney Afrika ve tüm dünyada bir ikon haline gelen Mandela'nın ölümünden duydukları üzüntünün aktarıldığı mesajda, Müslümanların tüm ülkenin yasına ortak olduğu bildirildi.

Mesajda, halk arasında "Madiba" olarak bilinen Mandela'nın, Güney Afrika tarihinde eşi benzeri olmayan bir miras bıraktığı vurgulanarak, siyahi liderin hiç sarsılmayan özgürlük tutkusundan dolayı kendisi ve ailesinin mücadeler içinde çok acı çektiğine işaret edildi.
Mesajda, "Ona göre adalet ve eşitlik görünmezdi, ırk, renk ve inanç ayrımı gözetilmeksizin gerçekleştirilmeliydi. O, kararlılıktan, hayatı boyunca gördüğü adaletsizlik ve insaniyetsizliğe karşı ilkeli duşuşundan, siyaseten de olsa asla vazgeçmedi" ifadesi kullanıldı.
"En içten taziye dileklerimizi Mandela'nın ailesine, Ulusal Afrika Kongresi'ne (ANC) ve tüm Güney Afrikalılara iletiyoruz" ifadesine yer verilen mesajda, Mandela'yı anmanın en iyi yolunun, onun belirlediği ilkeler doğrultusunda ilerlemek, herkes için eşitlik ilkesine dayanan mirasını inşa etmek olduğu kaydedildi.
Kaynak: AA