Engellilere Yönelik Bilgisayar Kursu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Türkiye Sakatlar Zonguldak Şubesi ile İşkur ortak proje çerçevesinde engellilere yönelik Bilgisayar Operatörlüğü kursu verilmeye başlandı.

Engellilere Yönelik Bilgisayar Kursu

Türkiye Sakatlar Zonguldak Şubesi ve İşkur ile ortak proje çerçevesinde Çaycuma ilçesinde bulunan Anadolu Ticaret Lisesi Bilgisayar bölümünde, engellilere yönelik bilgisayar kursu veriliyor. Engellilerin katıldığı kurs öncesi açıklama yapan Türkiye Sakatlar Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Çaycuma ilçesinde engellilerin talepleri doğrultusunda böyle bir kurs düzenlediklerini belirterek, kurs da başarılı olan öğrencilere de sertifika verileceğini kaydetti.

Şirin, “Türkiye Sakatlar Zonguldak Şubesi olarak, İşkur ile yapmış olduğumuz ortak proje gereği, Çaycuma ilçemizde engellilere yönelik Bilgisayar Operatörlüğü kursumuzu, dün itibari ile başlatmış bulunuyoruz. ilçemizde kursa katılmak isteyen arkadaşlardan, merkezde oturan kişiler için bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Büyük ihtimal ile kursiyer değişikliği olacak. Biz Çaycuma’daki engelli arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu kursu İşkur ile beraber Çaycuma ilçemizde yapılabilmesi için bu şekilde dizayn ettirdik ve onaylattırdık. Eğer bu kursumuz başarı ile tamamlanırsa bunun devamını yapmayı düşünüyoruz. İlçemizdeki engelli arkadaşlarımıza istihdam konusunda kendilerine yarar sağlayacak olan bilgisayar sertifikası almaları konusunda, büyük destek olacaklarına inanarak bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu kursta görev alan değerli hocalarımıza ve müdürümüze göstermiş olduğunu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Kursa katılan arkadaşlarımızın da kursu dikkatli şekilde dinlemeleri, bilgisayar kullanmayı iyi derece bilmeleri konusunda, kendilerine ileride kullanmaları için ayrıca böyle bir fırsatı daha da bulamayacaklarını, hocalarımızın verdikleri bilgileri iyi derecede tatmin etmeleri ve bu kurstan başarı ile çıkacaklarını temennisinde bulunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA